• DOLAR 34.281
  • EURO 37.664
  • ALTIN 2910.29
  • ...
Batman belediyesi projelerini anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Belediye Başkanvekili Serhat Temel, belediyenin icraatlarını anlatmak üzere basınla biraraya geldi. Kahvaltılı basın toplantısına BDP Parti Meclisi Üyesi Nezir Gülcan, BDP İl Başkanı Serdar Atalay, Merkez ilçe başkanı Murat Gazioğlu, Belediye Başkan Yardımıcısı Gülistan Akel ve belediye yöneticileri katıldı.

 

Toplantının başında söz alan Belediye Başkanvekili Serhat Temel, 2013 hizmet sezonunun açıldığını belirterek yapacakları icraatlar hakkında bilgi verdi.

 

Her yıl düzenli rutin olarak yaptıkları asfaltlama çalışmasına devam edeceklerine değinen Temel, "Bu yıl yaklaşık 80 bin ton asfalt dökeceğiz. Zaten geçen hafta bununda faailiyetini çalışmasını başlattık asfalt sezonu başladı" dedi.

 

Yine geçen sene yapılan rutin işler kapsamında 150 bin metre kare civarında parke yol ve kaldırım yapılacağını belirten Temel, "Batman'ın muhtelif mahallerinde bir çalışmamız olacak. Havaalanı yolunu bildiğimiz güzergâhların kaldırımların hepsini yenileyecez oraya asfalt dökecez. Yine Korıke Caddesi olarak bildiğimiz güzergahi aynı şekilde kaldırım olarak düzenleyeceğiz" ifadelerine yer verdi.

 

TEİŞ'tan kaynaklı sorun olmazsa su sıkıntısı yaşanmayacak
Su sıkıntısı konusuna da değinen Temel, şunları söyledi: "Malum yaz mevsimine girdik ve Temmuz'un başında Ramazan ayı da başlıyor ve su ihtiyacı daha da artacak. Bizim çalışmalarımız ve hazırlıklarımız bitti. Eğer geçen sene yaşadığımız gibi TEİAŞ'tan ve bu bölgenin fazla elektrik kullanımından dolayı hatlarda bir salınım olmaz ve pompalarımız devre dışı kalmazsa bizler su problemi yaşamayacağız. En çok yaz aylarında sular kesiliyor. O da içme suları sebze ekimi sulamasında kullanıldığı içindir. İçme suyu sulama amacyla kullanılşmazsa sorun olmaz. Bununla ilgili de bir kampanyalar yapacağız."

 

Basın toplantısı soru-cevap bölümüyle devam etti.

 

Siyasetçilerle bağlantılı arsa mafyası var
Bir soru üzerine Bakan Şimşek ve Vali Arslan'dan projelerine destek olmalarını beklediklerini belirten Temel, "Batman'da Vali ve diğer yetkilileri manipüle eden aralarında siyasetçilerle bağlantılı arsa spekülatörü ve arsa mafyası var" iddiasında bulundu. (Yasir Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir