• DOLAR 34.26
  • EURO 37.644
  • ALTIN 2921.574
  • ...
Ana dilde Hutbe'ye anayasal güvence talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din-Bir-Sen) üyeleriyle Beyaz Su piknik alanında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Din Bir Sen Basın Sözcüsü Mehmet Şirin Ersan okudu.


Ersan, Siyasi otoritenin yönlendirmesinden uzak, devlet kuruluşlarından özerk ve kamusal alanda etkili olma amacında olduklarını belirtti.



Başlatılan barış sürecini desteklediklerini ve tarafların bu sürecin akamete uğramaması için eylem ve söylemlerine dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden Arsan, "Tüm halkımızı tatmin edecek, devlete olan küskünlüğünü giderecek sivil bir anayasanın ertelenmeden yapılmasını bekliyoruz. Ana dilde vaaz ve hutbe verebilmesi yasal güvence altına almalıdır" diye konuştu.


Gezi Parkı olaylarına da değinen Ersan, "Son iki haftadır İstanbul Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmemesi için başlangıçta belki samimi ve çevreye duyarlı vatandaşlarımız tarafından başlatılan hareket, böyle bir ortamı bekleyenlere zemin hazırlamıştır. Demokratik yöntemler ve seçim ile halktan destek görmeyenler, geçmişte de baskı unsurlarıyla halka efendilik edip halka zulmedenler, ortalığı yakıp yıkmış ve halkın özel ve ortak malına büyük zararlar vermişlerdir. Bütün bunlara sebep olanları kınıyoruz. Bizler bunların olmasına öncülük edenleri biliyoruz ve halkın büyük bir çoğunluğu da biliyor. Çevreye ve yeşile bu kadar duyarlı olanları ellerine birer fidan, kazma ve küreklerini alıp Doğu ve Güneydoğu'nun dağlarını yeşillendirmelerini bekliyoruz." (Mehmet Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir