• DOLAR 34.277
  • EURO 37.673
  • ALTIN 2918.168
  • ...
Memur Sen: "Bakanlık Gündemini değiştirmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, yönetim kurulu üyeleri Şube Başkan Vekili İlyas Şen, Başkan Yardımcıları Mehmet Akış, Halil Kallat ve Turan Seloğlu'yla birikte Akhisar Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İlçe Temsilciliği'ni ziyaret ederek, yönetim kurulu üyeleri, sendika üyeleri ve okul idarecileriyle bir araya geldi.

 

M. Emin Sofuoğlu Milli Eğitim Bakanlığı'nın gündemini değiştirmesi gerektiğini ifade ederek, "Eğitim çalışanlarının sorunları gün geçtikçe artıyor. Sorunların çözümü sürekli öteleniyor. Bakanlık bu sorunları daha fazla ötelemeden çözmelidir. Biz sendika olarak, her zaman olduğu gibi, katkı sunmaya hazırız. Eğitim çalışanlarının sorunlarını çözelim ki, asıl gündemimiz eğitim olsun istiyoruz. Bunun için de bakanlık diyaloğa, istişareye açık olmalı ve bu konuda irade ortaya koymalıdır" dedi.

 

Bakanlığın son dönemde yaptığı veya acil yapması gerektiği halde yapmadığı düzenlemelerin eğitim çalışanlarını mağdur ettiğini kaydeden Sofuoğlu, şunları söyledi: "Görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği hala değiştirilmiş değil. Yönetici atama yönetmeliği, yönetici atamama yönetmeliğine dönüştü. Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği sorunlu, bu yönetmelik bir türlü değiştirilmedi. Yönetmeliğe aykırı genelgelerle öğretmen yer değiştirme süreci yönetilmeye çalışılıyor. Norm kadro yönetmeliği bir türlü güncellenemedi. Bakan değişti, müsteşarı değişti. Bu değişimle birlikte beklentimiz, geçmişte yaşanan olumsuzlukların bir tarafa bırakılarak eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümünün sağlanmasıdır. Yeni müsteşardan ciddi beklentiler oluştuğunu gözlemliyoruz. Yeni müsteşarımızın bu beklentiye olumlu cevap vereceğini ve biriken sorunları çözmek için beklenen iradeyi ortaya koyacağını ümit ediyorum."

 

Akhisar ilçesinde eğitimdeki sorunlar ve çözüm önerilerinin geniş çaplı ele alındığı ziyarette, eğitim camiasının sorunlarının çözümünün eğitimdeki başarıya sağlayacağı katkı vurgulandı. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir