• DOLAR 32.979
  • EURO 35.362
  • ALTIN 2457.316
  • ...
Bloomberg'den Erdoğan iddiası: Putin'den doğal gaza...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmesinde doğal gazda indirim talep ettiği belirtildi. 

Erdoğan, bugün Şanghay İşbirliği Teşkilatı 22’nci Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında Özbekistan’ın başkenti Semerkant'ta Rusya lideri Putin ile bir araya geldi.

Konu ile ilgili bir haber kaleme alan ABD merkezli finans ajansı Bloomberg’in Türkiyeli yetkililerden aldığı bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan gelecek yılki seçimler öncesinde ekonomiyi istikrara kavuşturmaya çalışırken Rusya ile daha da yakın mali ilişkiler kurmaya çalışacak.

Bloomberg’e konuşan yetkililer bu hamlenin fiyat indirimlerini ve enerji ithalatında TL ile ödemeyi hedeflediğini aktardı. Türkiye’nin doğal gaz faturasının bu yıl 50 milyar doları aşması beklenirken Rusya şuanda en büyük enerji tedarikçisi konumunda.

‘DOĞALGAZDA YÜZDE 25 İNDİRİM İSTENECEK’
Konuyla ilgili doğrudan bilgisi olan üst düzey kaynak bugünkü görüşmede Erdoğan’ın Putin’den doğal gazda yüzde 25 indirim talep edeceğini belirtti. Kaynak ayrıca Türkiye’nin enerji ödemelerinin bir kısmını Türk Lirası olarak yapmayı gündeme getireceğini açıkladı.

Moskova’nın tutumuna aşina olan kişiler Türkiye’ye yönelik gaz indiriminden söz edildiğini doğrulamazken Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak geçen ay yaptığı açıklamada, iki ülkenin ruble cinsinden kısmi ödemeye geçmeyi kabul ettiğini söylemişti.

‘SEÇİM ÖNCESİ EKONOMİYE ÖNEMLİ DESTEK SAĞLAYABİLİR’
Bloomberg’te Selcan Hacaoglu ile Fırat Kozok imzasıyla yer alan haberde Rusya’dan Türkiye’ye gerçekleşen para akışının son aylarda arttığı hatırlatılırken ekonomiyi desteklemek için atılacak bu adımın seçim öncesi Erdoğan’a önemli bir destek sağlayabileceği belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir