• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Erciş İhya-Der hayır halkasını genişletiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Erciş'te yaptığı yardım faaliyetleri, kutlu doğum programları ve yaptığı seminerlerle adını sıkça duyuran Erciş İhya Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İhya-Der), çemberi genişleterek Muradiye'nin Ünseli Beldesinde de İslami faaliyetlerde bulunmak için temsilcilik açtı.

 

İkindi namazının ardından yapılan açılış programında Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Erciş İlçe Başkanı Musa Demir ile Muradiye ilçe başkanı Zafer Yavuzer hazır bulundu. Cüneyt Hoca'nın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programı, Molla Yakup Arıkarınca'nın yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti.

 

İslami çalışmaların birlikte hareket etme zorunluluğu gerektirdiğini belirten Arıkarınca, "Bunun için belli başlı bazı şeylere ihtiyacımız var. O şeylerden bazıları da İslami dernekler, medreseler ve camiler açmak aynı zamanda aktif bir şekilde çalıştırmaktır" dedi.

 

Bir taş tek başına bir duvar olamaz
Arıkarınca konuşmasını şöyle sürdürdü: "Üstad Bediüzzaman Said Nursi şöyle diyor. Maalesef insanlar yardımlaşmanın hayır kurumlarının birlikte hareket etmenin cemaatsel bir şekilde yaşamanın ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu ne yazık ki insanların çoğu bunu fark etmiyor. Ama diyor ki, hiç olmazsa şu taşlara baksınlar. Kendilerine ders çıkarsınlar. Bir duvara baktığımızda taşların birbirine kenetlenmesiyle ayakta durabiliyor. Yoksa bir taş tek başına bir duvar olamaz. Bunun için İslami dernekler, hayır kurumları ve medreseler bizim için çok önemli. Biz bunları yaparak sahip çıkmak zorundayız" diye konuştu.

 

Derneğin açılmasının hayırlara vesile olmasını dileyen Arıkarınca, "Bizim kardeşlerimiz bu derneği açmışlar. İnşallah insanlarımız için ve milletimiz için hayırlı olur. Bizim imamlarımız, şeyhlerimiz, büyüklerimiz bu tür hayırlı mekânlara gelirler, katılırlar, sahip çıkarlar, ders verirler ve insan yetiştirirler İnşallah" ifadelerini kullandı.

 

Açılış programı okunan duanın ardından misafirlere yapılan ikramla sona erdi. (Hamza Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir