• DOLAR 32.251
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2423.375
  • ...
İyi bir eğitimci toplumun ahlak değerlerine uyumlu bireyler yetiştirendir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şehit Mahir Ayabak İlköğretim Okulu’nda düzenlenen program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Öğrencilerin okudukları şiir ve gösterilerle devam eden programda konuşan Bitlis Vali Yardımcısı İzzet Cem Eser, eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Eğitim öğretim yılının öğrenciler içi verimli, eğitimciler için ise başarılı geçmesini temennisinde bulunan Eser, “Eğitim ve öğretim yılı başlangıcı diyoruz. Eğitim ve öğretim yılı diyoruz. Öğretmenlerimiz yıl içerisinde ilgili müfredatı öğrencilerimize vermeye çalışıyorlar.  Bu ne demek oluyor ki, öğretmenlerimiz için iyi bir öğretmen olmak yetmez, aynı zamanda iyi bir eğitimci olmak kati şarta gereklidir. İyi bir öğretmen; ilkokul birinci sınıf öğrencilerine iyi ve hızlı şekilde okuma yazma öğretendir. İyi bir eğitimci ise üniversiteye okuma yazmayı öğretirken, öğrencilerine büyüklerine saygıyı, küçüklerine sevgiyi de öğretendir. İyi bir öğretmen, üniversite sınavına girecek öğrencilerini başarılı bir şekilde sınava hazırlayıp, sınavda onlara başarı kazandırandır. İyi bir eğitimci ise, üniversiteye hazırlanan öğrencilerine başarı getirirken, toplum içerisinde kadın erkek ilişkilerini sağlıklı bir şekilde öğretip, toplumun ahlak değerlerine uyumlu bireyler yetiştirendir. Bahsettiklerimden de anlaşılacağı üzere öğretmenlerimizin işi zor ancak eğitimcilerimizin işi çok daha zordur.” dedi.

Programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, “Yüce kitabımızda ‘…De ki, hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Ancak akıl sahipleri öğüt alırlar.’ hükmüyle buyuruyor. Okuma ve yazmanın medeniyetin temel taşını oluşturan, kadim bir medeniyetin çocukları olan bizler, okumanın, yazmanın ehemmiyetini zaten biliyoruz. Okullar; bulundukları mahalleye, semte ve şehre birçok şey katarlar. En azından bilgiyi, bilimi, insan davranışlarını ve sosyalleşmeyi katarlar. Hazreti Ali, ‘Bana bir harf öğretene kırk yıl kölelik yaparım.’ buyuruyor.” diye konuştu.

Programa Bitlis Vali Yardımcısı İzzet Cem Eser, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Bitlis Belediye Başkan Vekili Şirin Kurtulgu, İl Sağlık Müdürü Emine Kübra Dündar Demirel, okul yöneticileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Program, halk oyunlarının gösterimiyle sona erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir