• DOLAR 34.261
  • EURO 37.648
  • ALTIN 2911.66
  • ...
Ehliyete 10 Yıllık Sınırlaması Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ak Parti’nin yasa teklifi ehliyetin 10 yıl geçerli olmasını öngörüyor.

Ak Partili milletvekillerinin geçen cuma TBMM’ye sunduğu ‘Torba Kanun Teklifi’nde sürücü ehliyetleriyle ilgili önemli düzenlemeler var. Vatan`ın haberine göre, teklif yasalaşırsa ilk defa ehliyet alanlar, 1 yıl “aday sürücü” olacak. Aday sürücülüyken alkollü araç kullananların ehliyetleri iptal edilecek.

Başbakan Erdoğan’ın sık sık eleştirdiği “18 yaşında ehliyet alıp ölene kadar kullanma” dönemi de teklifle bitiyor. Teklifle sürücü belgeleri süreli olarak verilecek. Geçerlilik süresi dolan sürücü belgesiyle araç kullananlara 343 lira idari para cezası kesilecek ve sürücü belgesi geri alınacak.

Ehliyetlerin geçerlilik süreleri, yenilenmesinde aranacak şartlar ile diğer usul ve esaslar yönetmelikte belirlenecek. Ancak genel eğilimin “10 yıllık ehliyetler” yönünde olduğu belirtiliyor.

Teklife göre trafik idari para cezasının tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde ödenmesi gerekiyor. Bir ay içinde ödenmeyen cezalar için her ay yüzde 5 faiz uygulanacak. Aylık faizin hesaplanmasında ay kesirleri tam ay olarak dikkate alınacak.

Yabancı plakalı araçların plakasına, sürücüsüne, işletenine veya gönderenine uygulanan trafik idari para cezaları tahsil edilmeden bu araçların yurt dışına çıkışma izin verilmeyecek.

Vatan

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir