• DOLAR 34.247
  • EURO 37.611
  • ALTIN 2915.184
  • ...
Tansiyon hastalarından uçkun köküne rağbet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Kısa bir dönem içerisinde dağda toplanarak satışı yapılan, tansiyon ve şeker hastaları arasında rağbet gören uçkun bitkisinin bitmesiyle birlikte bu kez bu hastalar uçkun bitkisinin köküne rağbet etmeye başladı.

 

Su içerisinde kaynatılarak suyunun içildiği uçkun kökünün birçok derde deva olduğunu belirten seyyar satıcılardan Burhan Baği, "Bahar aylarının başlarında dağda yetişen uçkunun bitmesiyle birlikte, özelikle farklı bölgelerdeki insanlar tarafında bu bitkinin kökünün siparişi verilmektedir. Bazen kendimiz gidip getiriyoruz, bazen de bu işi yapanlardan getirmelerini istiyoruz. Getirilen bu uçkun bitkisinin kökünü tezgâhlarımızda satışa sunuyoruz. İl dışında gelen insanlar da bunu alarak yanlarında götürmektedir.

 

Uçkun bitkisinin kendisinde fayda gördüğümüz gibi onun kökünde de fayda görmekteyiz. Bu yıl uçkun bitkisinin olmayışından dolayı pahalı olan fiyatlar, uçkun bitkisinin köküne de yansıdı. Bu bitki kökünün kilosunu 7 TL'den piyasaya sürüyoruz" dedi.

 

Başta tansiyon, bronşit ve nefes darlığı gibi birçok hastalığa iyi geldiği bilinen uçkun bitkisinin kökü, Bitlis'in yüksek dağlarında toplanarak seyyar satıcılar tarafında kilosu 7 TL'ye tezgâhlarda satışa sunuluyor. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir