• DOLAR 32.384
  • EURO 34.677
  • ALTIN 2407.669
  • ...
ABD istihbaratından şok iddia: Gizlice en az 300 milyon dolar akıttı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, ABD'de Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın imzasıyla yayımlanan raporda, Kremlin'in bazı yabancı hükümet yetkililerine ve Rusya'ya yakın siyasilere nüfuz etmeye çalıştığını belirtti.

Rusya'nın üstü kapalı etkileme araçlarına önümüzdeki aylarda daha fazla ihtiyaç duyacağı gerekçesiyle bazı bilgilerin gizliliğini kaldırma kararı alındığının belirtildiği raporda, hangi ülkelerin hedef alındığı belirtilmezken, söz konusu ülkelere bildirim yapıldığının altı çizildi.

Bu iş için Kremlin'in 2014'ten bu yana iki düzineden fazla ülkeye 300 milyon dolardan fazla harcadığına işaret edilen rapor, kamuoyuyla henüz paylaşılmadı.

"RUS PARASINI KABUL EDENLERİ İFŞA EDERİZ"
Öte yandan adının açıklanmasını istemeyen bir ABD hükümeti yetkilisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu paranın büyük bir bölümünü demokrasileri gizlice içerden çökertmek için kullandığını söyledi.

Rusya'nın gizli siyasi finansmanını ve Rusya'nın demokratik süreçleri baltalamaya yönelik girişimlerini kabul eden siyasi parti üyelerine yönelik hatırlatmada bulunan ABD'li yetkili, "Rus parasını kabul eden siyasileri elimizdeki belgeleri ifşa edeceğimiz konusunda uyarıyoruz" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir