• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Camiler Çocuklarla Şenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yaz tatilinin başlamasıyla yaz kuran kursları da faaliyetlerine başladı. Açılan kurslar ve camiler, çocukların cıvıltısıyla dolarken, Kur`an kursu öğreticileri sorumlu ailelerin bu fırsatı kaçırmamalarını ve çocuklarının dini eğitimlerini görmeleri için Kur`an kursları ve camilere göndermelerini istediler.

Hamidiler Cami İmamı M. Muhammed Muratoğlu velilerin çocuklarına sahip çıkmalarını ve çocuklarıyla ilgilenerek bizzat kendilerinin çocuklarını Kuran kurslarına getirmelerini istedi. Yaz Kuran kurslarının açılmasıyla mutluluğunu ifade eden M. Muhammed Muratoğlu "Allah`u Teâlâ`ya hamd-u sena ediyoruz ki bu sene de, kurslarımız başlamıştır. Bu münasebetle çok mutluyuz mesruruz. Çünkü çocuklarımız zevkle geliyorlar bizler de, söylediğimiz gibi zevkle çocuklarımızı eğitiyoruz. Gerek Kuran dersi gerek camı cemaati tanıtımı gerek namazın öğretilmesi gerek Rabbimizin sıfatlarının ve gerekse Peygamberimizin hayatının anlatılarak öğretilmesi bizi gerçekten mutlu ediyor. Allah`a şükür çocuklarımıza da her sene faydalı olabiliyoruz." dedi.

Velilerin, Yaz Kuran Kursları`na ilgisizliğinden yakınan Muratoğlu, "Yalnız bir şikâyetimiz var. Veliler çocuklarına sahip çıkmayarak çocuklarını bizzat kurslara getirmiyorlar. Çocuklar tek başlarına olunca gelmiyorlar, ancak birbirlerine bakarak geliyorlar. Bu da verimli olmuyor. Eğer çocuk ebeveynleriyle gelse ve çocuğa sahip çıkılsa, ona nasihat edilse ve çocuğunu saatinde Kuran kursuna gönderirse o zaman daha faydalı olur. Ricamız onlardan bu konuda çocuklarına sahip çıkmalarıdır. Sadece bu bizimle olmuyor velilerinde desteğine ihtiyacımız var." Şeklinde konuştu.

Kuran tecvidi öğrenmek isteyen kurs öğrencilerinden İbrahim Taka, "Yaz tatilinde kuran okumaya geldim, kendimi geliştirmek için geliyorum. Namazı öğrenmek için tecvid kurallarını öğrenmek için bu yaz tatilinde buraya geldim. Kuran okumaktan zevk aylıyorum. Kuran okuyarak kendimi geliştiriyorum tecvid kurallarına dikkat etmekle okumam daha da güzelleşti." dedi.

Kurs hocalarının çok güzel ders verdiğini söyleyen Gamze Acet, "Buraya Kuran okumaya geldim. Aslında ben eskiden de okuyordum unuttuğum için tekrar geldim. Sağ olsun hocalarımız da çok güzel ders veriyor. Onların sayesinde Kuran-ı Kerimi çok güzel okuyorum. Burada dinimizi öğreniyoruz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in hayatını öğreniyoruz. Namazı öğrenmek için de çabalıyorum." Diye konuştu.

Mehmet Emin Kısa, "Yaz Kuran kurslarına katılarak namaz kılmayı Hz. Peygamberimizin hayatını öğrenmeyi ve Kuran okumayı öğrenmeye geldim. Bu yaz tatilinde Kuran`ı ve dinimizi öğrenmek için gelmeyen diğer arkadaşlarıma da kursa gelmelerini tavsiye ediyorum." dedi.


M. Salih Özcan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir