• DOLAR 34.246
  • EURO 37.957
  • ALTIN 2927.21
  • ...
Erdoğan Kazlıçeşme'de 1 milyon kişiye hitap etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL -İstanbul Gezi Parkı olaylarının ardından iki büyük miting düzenleyen AK Parti, dün Ankara'da gerçekleştirilen mitingin ardından bu gün İstanbul'da geniş katılımlı bir miting düzenledi.AK Parti İstanbul İl Başkanlığının Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda organize ettiği "Milli İradeye Saygı" mitinge bir milyon kişi katıldı. Belediye otobüsleri ve vapurlar mitinge saatler kala katılımcıları Kazlıçeşme'ye taşıdı. İstanbul'un her ilçesinden binlerce otobüs Kazlıçeşme Meydanı'na katılımcı taşıdı. Mitingde geniş güvenlik önlemleri alındı. Üç kapıdan giriş yapan katılımcılar kapılara bırakılan x-ray cihazlarından geçerek meydana ulaştı. Alana şemsiye, çakı gibi materyaller alınmadı. Meydana asılan "Davamız göklerde dalgalanan bir sancak, biz Allah'ın huzurunda eğiliriz ancak", "Dik dur eğilme"şeklindeki pankartlar dikkat çekti. Kazlıçeşme Meydanı'nda gerçekleştirilen Miting saat 17,30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting alanına gelmesiyle başladı.

Konuşmasına İstanbul'un tüm ilçelerini sayarak başlayan Erdoğan bu ilçelerden gelen katılımcıları ve dünyanın değişik kentlerinden kendilerine destek verenleri selamladı.

DIŞ BASINA SESLENDİ
Katılımdan memnuniyetini ifade eden Erdoğan dış basına seslenerek, "Eğer Türkiye'nin fotoğrafını görmek isteyen varsa fotoğraf burada, uluslararası medya hadi bakalım bunu da gizle BBC, CNN hadi bunuda gizle, günlerdir dünyaya yalanlar söylediniz, bu millet sizin gösterdiğiniz gibi sabahlara kadar tencere tava çalan bir millet değil. Türkiye'de neler olduğunu merak eden varsa Kazlıçeşme'ye baksın, buradaki insanlar yıkıp yıkan değildir" dedi. Sanatçılarla yaptığı görüşmelere değinen Erdoğan, "Onlara, 'yargı ne karar verirse onu yapalım ama ona rağmen halk ne diyorsa referandumla o kararı verelim' dedim. Çoğu dediki 'güzel, tamam', 'ozaman gider gitmez söyleyin Gezi Parkı'nı boşaltsınlar, çünkü Gezi Parkı herkesin parkıdır. Boşalttınız boşalttınız yoksa bedeli ne olursa olsun Kılıçdaroğluna rağmen orayı boşaltacağız' dedim. Şuanda Gezi Parkı boşaltıldı, Taksim meydanı boşaltıldı" ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaları kalabalığa anlattı.

AB'YE SERT ÇIKTI
Mitingde AB Parlementosunun Gezi Parkı ile ilgili aldığı kararları sert bir dille eleştiren Erdoğan, "Siz kimsiniz ki bizle ilgili karar alıyorsunuz, biz o kararı aynen onlara iade ettik.Eğer okadar samimiyseniz Yunanistan'da okadar şey oldu ne karar aldınız, İngiltere'de bunca olaylar oldu, Almanya'da bunca olay oldu ne karar aldınız? Avrupa ve beraber hareket eden yerli medyaya sesleniyorum; dürüst olun dürüst. Bu gerçekleri yazın. Türkiye'de bazı medya kuruluşları aynı oyunun içinde. Hepsi turnusol kağıdıgibi ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

HESAP SORACAĞIZ
Konuşmasında Faiz Lobisi'nin Gezi Parkı göstericilerini desteklediğini ifade eden Erdoğan, "Faiz lobisi çok güzel ortaya çıktı. Taksim Meydanı'na 30 bin kumanyayı gönderenlerini de otellerde eylemcileri yatıranları da çok iyi biliyoruz. Eğer biz bunların hesabını sormazsak bu millet bizden hesap sorar.
Gezi Parkı olaylarında esnafın ve arabaları yakılanların büyük mağduriyetler yaşadığını söyleyen Erdoğan, "Hatalar yapılmış olabilir, istenmeyen manzaralar ortaya çıkmış olabilir. Ankara'da baktım ki yürüyen bir grubun önünde CHP'li vekiller yere çökmüş şov yapıyorlar. Sen milletvekilisin teröre fırsat vermemelisin. Ülkesine devletine yardımcı olmak. Ama bunlar terör estirmek isteyenlerin önünü açmıştır. İstanbul'da Divan Oteli'ne giden CHP milletvekili Vali'ye hakaret ediyor. Kim bu CHP milletvekili? Bunların meşrebi cibiliyeti bu. Bunların tarihi bu çünkü sandıkta alamadıkları neticeleri buralardan alacaklarını zannediyorlar. Şunu herkesin çok iyi bilmesini istiyorum; polisimizin yanlışı varsa onu sorgularız ama polisimize şiddet gösterenleri de tek tek inceleyeceğiz ve araştıracağız. Bütün MOBESE kameralarında kayıtlar var. Sosyal medyada provokasyon yapanları da araştıracağız. Arkadan lojistik destek verenleri de deşifre edeceğiz. Dünyanın değişik yerlerinden gelip Taksim'deki olaylara karışanların ne işi var? Hatay'da da bunları gördük. Bu olayları organize edenler olarak gördük" dedi.
Gezi Parkı olaylarına destek veren okul müdürlerine seslenerek, "Şimdi ben buradan bazı okulların müdürlerine öğretmenlerine sesleniyorum; ben bu tür okul müdürlerini okullarımızın başında görmeyi asla kabul emiyorum. Bu yavrularımızı size teslim ettik anarşist olsun diye teslim etmedik. Birilerinin mitingine derslerden çıkararak gönderen değil" şeklinde konuştu.

CAMİYE SAYGISIZLIK YAPANLARA HESAP SORACAĞIZ
Gezi Parkı olayları sırasında Camiye ayakkabıyla girip içeride içki içerek mukaddesata hakaret eden göstericilere de selenen Erdoğan, "Benim başörtülü kardeşime, yanında yavrusu olmasına rağmen orada şiddet uygulayanlara, camiye ayakkabılarıyla girip orayı işgal edenlere orada alkol kullanan saygısızlara hukuk çerçevesinde gereken hesabı mutlaka soracağız" diye konuştu.

ASIL MESELE GEZİ PARKI DEĞİL
Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Mesele Gezi Parkı değil diyorlardı ya mesele başka. Önce partimin genel merkezine Lav silahıyla saldırdılar. Odama saldırdılar ardından Reyhanlı'da 53 kardeşimi katlettiler. Şimdi bu olaylar da zincirin bir parçası. Bu gösterilerde yer alan kardeşlerime sesleniyorum: Mesele Gezi Parkı ağaç çevre değil. Mesele demokrasi milli irade mesele millet. Asıl mesele Türkiye'dir. O gösterilerde yer alan kardeşlerim artık bunu görsün. Bu oyunu hep beraber bozmalıyız. O gösterilerde yer alan kardeşlerim hedefin birliğimiz bütünlüğümüz olduğunu görsün.

63 YIL ÖNCE BUGÜN EZAN KENDİ DİLİNDE OKUNMAYA BAŞLANDI
Bugün 16 Haziran. Çok anlamlı bir yıldönümünü yad ediyoruz. Bundan 63 yıl önce Menderes Başbakanlığı'ndaki hükümet şu İstanbul'un minarelerinden ezan iç karartıcı kulak tırmalayıcı bir sesle Tanrı Uludur diyorlardı. 1950'de merhum Adnan Mernderes bu büyük zulme son verdi. Minarelerde ezan aslıyla Allah'u Ekber diyerek okunmaya başlandı. Önce hükümeti devirdiler sonra da 2 arkadaşıyla birlikte götürüp astılar. Sayın Başbakan çok sert diktatör diyenlere sesleniyorum: Sayın Menderes çok kibardı nazikti. Bu kadar nazik insanı ipe götürdünüz astınız ve vicdansızlar.
Gezi Parkı'nda ağaçların arkasına saklanıp kirli hesaplar yapanların kimler olduğunu biliyoruz. Faiz lobisini de biliyoruz. Kaymak tabakayı çok iyi tanıyoruz. Sandıktan başka bir yol arayanlara sandıktan başka bir geçit vermeyeceğiz. Terör örgütlerinin vandallıkla ahlaksızlıkla milletin huzurunu bozmalarına imkan vermeyeceğiz.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından sonra miting sona erdi.(Erkan Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir