Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Çiftçi’den hükümete elektrik yardımı çağrı
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, elektrik faturalarının çok yüksek gelmesine tepki göstererek zamların geri çekilmesini, esnafa ve vatandaşlara elektrik yardımı yapılması çağrısında bulundu.
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve sanatkârın kira, vergi, sigorta gibi önemli ödemelerini unutarak, yüklü miktarda gelen elektrik faturalarını ödemenin derdine düştüğünü bildirdi.
Elektrik fiyatlarına yapılan zamların zaten ayakta durmakta zorlanan esnafın belini büktüğünü belirten Çiftçi, esnafın ve sanatkârın çığlığına kulak verilmesini, elektrik zammının geri çekilmesini istedi.
Çiftçi, geçen yıl gelen faturalar ile şimdiki faturalar arasında 5-6 kat fark olduğunu aktararak, daha önce 12 bin lira gelen iş yerlerine ise 72 bin lira fatura geldiğine dikkat çekti.
“Esnaf dükkan kapatırsa hepimiz zarar edeceğiz”
Çiftçi, “Esnaf çok zor durumda. Elektrik faturalarını mı ödeyecek sigorta parasını mı ödeyecek artan maliyetler ve yükselen fiyatlar karşısında mal mı alacak? Dükkân sahipleri yükselen enflasyon karşısında kiraları artırmak istiyor. Esnafımız ne yapsın? Dükkânını mı kapatsın? Peki, bu çözüm müdür? Elbette değildir. Esnaf dükkânını kapatırsa işsizler ordusu artacak ve dükkânlar boş kalacak, hep beraber zarar edeceğiz. Böyle olursa hükümet de, dükkân sahibi de esnaf da zarar edecek, yani hepimiz zarar edeceğiz. Çünkü hepimiz aynı gemide yol almaktayız.” ifadelerini kullandı.
“Esnaf fahiş elektrik faturalarıyla nasıl mücadele edecek?”
Hükümetin acil olarak vakit kaybetmeden yüksek gelen elektrik faturaları için çözüm bulmasını talep eden Çiftçi, şöyle devam etti:
“Esnaf fahiş elektrik faturalarıyla nasıl mücadele edecek? Hükümeti bu konuda acilen göreve davet ediyoruz. Esnaf ve sanatkâr bu ülkenin lokomotiflerindendir. Bunun için hükümet yetkililerinden isteğimiz esnafı rahatlatacak çözümler bulmalarıdır. Faizsiz kredi destekleri, elektrik desteği veya sigorta prim desteği gibi teşvikleri acilen yapılmalıdır. Yoksa telafisi zor duruma düşebiliriz.”(İLKHA)