• DOLAR 32.353
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2401.835
  • ...
Kastamonu’da sanayi sitelerinin kura çekimi ve teslimi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2021 yılında Kastamonu’da meydana gelen büyük sel felaketinde mağduriyet yaşayan vatandaşlar için Bozkurt ve Abana ilçelerinde ayrı ayrı düzenlenen kura çekilişi törenlerine video konferans sistemiyle katılarak bir konuşma yaptı.

Bakan Kurum, kura çekilişi ve teslimin hayırlı olmasını temenni etti.

Konutların etaplar halinde teslim edilmeye devam edileceğini söyleyen Kurum, "Abana ve Bozkurt’ta meydana gelen selde dükkânlarımız, iş yerlerimiz ve sanayi alanlarımız büyük zarar görmüştü. Bozkurt ve Abana ilçelerimizde küçük sanayi inşaatları ile alt yapı ve çevre düzenlemesi projelerimizi 1 Ekim 2021 de başlattık. Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüz eliyle yer tesliminin ilk anından itibaren büyük ve hummalı bir çalışma gerçekleştirdik. Henüz bir yıl bile dolmadan 220 gün gibi çok kısa bir sürede Bozkurt ilçemizde 2 fabrika ile 52 iş yeri, Abana ilçemizde ise 40 iş yeri olmak üzere toplamda 2 fabrika,92 iş yerimizi hamdolsun tamamladık. Şimdi sıra bu sanayi sitelerimizin kura çekiminde ve tesliminde." dedi.

"İş yerlerimiz, ilçelerin ekonomisine can suyu olacak"

İş yerlerinin, ilçelerin ekonomisine can suyu olacağını vurgulayan Bakan Kurum, "Bölgenin modern tesisleri olarak, şehirlerimize güç katacaktır. Bir ustamız, bir işçi kardeşimiz bu yeni dükkânlarına gittiklerinde, bir kardeşimiz aracını tamire getirdiğinde bu alandaki camide, parklarda, yeşil alanlarda, yürüyüş yollarında daha güzel bir ortamda vakit geçirebilecek." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir