• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Midyat’ta 30 bin 600 öğrenci ders başı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Midyat merkez Cumhuriyet İlkokulunda "İlköğretim Haftası" nedeniyle düzenlenen törenle yeni eğitim öğretim yılı çocukların büyük heyecanıyla başladı.

Heyecanlı oldukları görülen öğrenciler, ücretsiz dağıtılan kitaplarını aldıktan sonra sınıflarına geçerek ders başı yaptı.

Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik, öğretmenler ve öğrenci velileri düzenlenen törene katılarak minik öğrencilerin heyecanına ortak oldular.

Kaymakam Solmaz’ın ilk zili çalmasıyla öğrenciler sınıflarına geçti. Solmaz sınıflarda öğrencilerle bir araya gelerek çeşitli öğütler verdi, başarılar diledi.

"İnşallah, pandemiden uzak, kazasız belasız bir şekilde başarılı bir yılınız olur"

Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz

Törende kısa bir konuşma yapan Kaymakam Ahmet Solmaz, "Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Seslerinizi duyunca okulunuzu ne kadar çok özlediğinizi hissetim. Uzun bir tatil dönemini bitirdik. İnşallah, pandemiden uzak, kazasız belasız bir şekilde başarılı bir yılınız olur. Hepinize çok güveniyoruz. Güzel başarılar elde edeceksiniz. Yeni eğitim öğretim yılınız hayırlı olsun. Hepinizi çok sevdiğimizi ve burada bulunduğumuz süre içerisinde hepinizle yakından ilgileneceğimizi bilmenizi istiyorum. Bugün sizinle olmak beni çok mutlu etti." diye konuştu.

"Bugün heyecan ve mutlulukla öğrencilerimizle buluştuk"

Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay

Yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili açıklamalarda bulunan Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ise, yeni eğitim ve öğretim yılının öğrenci ve öğretmenler için başarı dolu ve hayırlı bir yıl olması temennisinde bulunarak; "2022-2023 Eğitim-Öğretim sezonuna İlçe Kaymakamımızın teşrifleriyle Cumhuriyet ilkokulunda bugün ilk zili çalarak yaklaşık 30 bin 600 öğrencimiz ve 182 kurumumuzla eğitim öğretime başladık. Bu sene 2 kurumumuz daha hizmete başladı. Şehit Fatih Akbulut Ana okulu ve Sanayi Sitesi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte kurum sayımız artmış oldu. Yaz tatili boyunca idareci ve öğretmenlerimizin olağanüstü gayretleriyle okullarımızda bakım, onarım ve temizlik çalışmaları yapıldı. Bakanlığımızın gönderdiği ücretsiz kitaplar önceden öğrencilerimizin sıralarına konularak hazırlıklarımız tamamlandı. Bugün heyecan ve mutlulukla öğrencilerimizle buluştuk. Yeni eğitim öğretim sezonunun öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize ve memleketimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bütün öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerimize başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Okulu ve arkadaşlarımızı çok özlemiştik"

İLKHA mikrofonuna konuşan minik öğrencilerin heyecanlı ve sevinçli oldukları görüldü.

Öğrencilerden Kerem Mert, Enes Çelik, Zehra Betül Yenigün, Fehime Akyüz, Emine Ece Cankurt ve Şeyma Göktekin okullarını ve arkadaşlarını çok özlediklerini, okullarına kavuştukları için çok mutlu olduklarını ifade ederek herkese başarılar dilediler.  (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir