• DOLAR 32.83
  • EURO 35.268
  • ALTIN 2452.916
  • ...
Mardin'de yeni eğitim-öğretim haftası kutlama programı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Elifbana Mehmet Konuş İlkokulu’nda gerçekleştirilen programa Vali Demirtaş’ın yanı sıra Artuklu Kaymakamı Mesut Tarakçıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak yeni bir eğitim-öğretim yılını daha büyük bir sevinç ve heyecanla karşıladıklarını dile getirdi.

Konuşmasını öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hitaben sürdüren Vali Demirtaş, "Yeni bir eğitim öğretim yılında yaz tatilinin ardından yeniden ders başı yapıyorsunuz. İçinizde bu yıl ilk kez okula başlayanlar var. Onlar ayrı bir heyecan ve mutluluk yaşıyorlar. Unutmayın ki eğitim hayatınız boyunca elde edeceğiniz her başarı, aileleriniz için mutluluk vesilesi olacaktır. Biliniz ki sizler yurdumuzun umudu, geleceğisiniz. Bu sebeple bugünden bu hedeflere kilitlenmeli, düzenli ve disiplinli çalışmalı, kendinizi en iyi bir şekilde yetiştirmelisiniz" dedi.

"Bu dönem de eğitimin tüm paydaşlarıyla yoğun iş birliği içerisinde çalışacağız"

Mardin Valisi Demirtaş

Vali Demirtaş ilk önceliğimizin çocuklarımızın olduğunu ifade ederek, "Evlatlarımızın sağlığı, ilk ve en önemli önceliğimizdir. Onların saçlarının tek bir teline zarar gelmemesi için bu dönem de eğitimin tüm paydaşlarıyla yoğun iş birliği içerisinde çalışacağız. Okul yönetimlerinden öğretmenlere, kantin işletmecisinden servis çalışanlarına okulla, sınıfla, öğrenciyle, eğitimle temas eden tüm kesimlerin göstereceği hassasiyetle okullarımızda bu eğitim-öğretim yılında yüz yüze eğitimin sürmesi için tüm gayretimizle çalışacağız. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

"Bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlığınızın, ağır sorumluluğunu omuzlarımızda ve yüreğimizde hissediyoruz"

Vali Demirtaş'ın ardından konuşma yapan Mardin Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, öğrencilerin yeni eğitim ve öğretim heyecanını hep birlikte yaşadıklarını belirtti.

Mardin Milli Eğitim Müdürü Murat Demir

Demir, "Bugün, çocuklarınızı okulla buluşturmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Sizin çocuklarınız, bizim çocuklarımızdır. Mevlâna'nın dediği gibi 'Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir.' sizlerle bizlerin paylaştığı aynı duygu çocuklarımızı güzel bir geleceğe hazırlamaktır. Şunu biliniz ki, bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlığınızın, ağır sorumluluğunu omuzlarımızda ve yüreğimizde hissediyoruz. Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı hayata beraberce hazırlayacağız. Öğretmen ve öğrencilerimize şimdiye kadar, verdiğiniz destek ve gösterdiğiniz özveri için teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde destek vereceğinize inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.

Okullarımızla ilgili sayısal verileri açıklayan Demir, "Bugün, Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bin 177 okulumuzda, 11 bin 598 öğretmenimiz ve 246 bin 477 öğrencimiz ile ders başı yapmış bulunmaktayız. Tüm okullarımızda gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır." dedi.

"Sınıfım çok güzel"

Mehmet Fatih Melek

Yeni eğitim öğretim heyecanını paylaşan ilkokul öğrencisi Mehmet Fatih Melek, "Okulumu, öğretmenimi arkadaşlarımın hepsini çok beğendim. Sınıfım çok güzel." dedi.

"Dün akşam çok heyecanlıydım"

Ali Tağaartık

Sınıf arkadaşlarıyla buluşmanın heyecanını dile getiren öğrenci Ali Tağaartık, "Dün akşam çok heyecanlıydım. Defter, kalem, kitap aldığımızda çok sevinmişti. Arkadaşlarım çok özlemiştim, öğretmenimde çok özlemiştim. Düzenli olacağım inşallah güzel gider, hiç bağırmayız çağırmayız inşallah güzel gider." ifadelerini kullandı.

"Sınıf birincisi olup kazanacağım"

Miraç Dağ

Öğrenci Miraç Dağ, hedefinde sınıf birinciliği olduğunu ifade ederek, "Dün akşam çok heyecanlıydı annemle babama kitap aldığında çok mutluydum. Sınıf birincisi olup kazanacağım. Yani okulumu çok seviyorum, inşallah iyi geçinirim." şeklinde belirtti.

"Dün gece heyecandan uyuyamadım"

Eymen Öncü

Okul heyecanından uyuyamadıklarını söyleyen öğrenci Eymen Öncü, "Dün gece heyecandan uyuyamadım. Zar zor uyudum gece sabah uyandığımda. Hemen servise koştum. Öğretmenimi çok özlemiştim, arkadaşlarımı çok özlemiştim." şeklinde kaydetti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir