• DOLAR 34.185
  • EURO 37.853
  • ALTIN 2904.25
  • ...
Vali Mutlu: İzin Vermeyeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu , Taksim olaylarına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Vali Mutlu`nun sözleri şöyle;

- Taksim`de yapılmak istenen gösterilere izin verilmeyecek. Vatandaşlarımızdan Taksim yönüne gelmemelerini rica ediyorum. Taksim`e geldiklerinde çatışma ortamı isteyen gruplara fırsat vermiş olurlar. Bir kez daha bunun sakıncalı ve sıkıntılı olduğunu belirtmekte fayda görüyorum.

- Üzücü yaralanma vakalarımız yaşandı. İki emniyet görevlisi, biri rütbeli biri polis olmak üzere, silah kullanmak suretiyle yaralandı. Bir tanesi kasıklarından, diğeri de ayağından olmak üzere ameliyatları yapıldı. Bu tür olaylarda İstanbulumuzda ilk kez silah kullanıldı, dün provokatörlere dikkat edilmesi yönünde halkımızla paylaşmıştım.

- Toplanmalar, davet edilmeler devam ettiği için bu ortamdan istifade etmek isteyen mihraklar, taşın, molotofun, havai fişeğin ötesinde silah da kullanabilecek cüreti göstermişlerdir. Bunun devam etmesi riski her zaman vardır.

- Çanakkale`de bir trafik kazasında yaralanmış olan bir çocuğumuzun görüntüleri dün Taksim olaylarında yaşanmış gibi servis yapıldı. Bunu benzeri yine emniyet TOMA aracı altında bir hanımefendinin ezdiği şekilde haberler yaygınlaştırıldı. Bunun da yalan olduğunu, bu kadıncağızın, bu hanımın TOMA`nın önünde duran bir hanım olduğunu paylaşmıştım. Toplumu acite edici haberleri bu ortamda ısrarla paylaşıyorum.

- 16:00`da yapılmış olan çağrı huzur ortamını bozacak niteliktedir. Bu nedenle halkımızın çağrılara itibar etmemesi, daha sonra bu imkanların hukukun içinde kullandırılabileceğini, ancak bu ortamın sağlıklı olmayacağını ve bu çağrılara katılınmaması hususunu belirtiyorum.

- TOMA`larda bazı araçlarda rengi koyu olan su da püskürtülüyor. Bu da ilaçlı bir sudur. Ancak hiç bir şekilde kimyasal nitelikli bir su değildir. Bugüne kadar da kullanılmıştır. Bunun kimyasal kullanıldı diye çarpıtılması tamamen acite etmeye yönelik davranışlardır. Bu tür suların önüne, göstericiler bile bana da su at diye rahatlıkla geliyor. Biz bunu sıkmak istemiyoruz, ama göstericiler de iyi biliyorlar ki bu suyun kimyasalla bir ilgisi yoktur.

- Çarşı grubu spora gönül vermiş, spor duygusuyla hareket etmiş bir gruptur. Çarşı camiasını bu olayların içinde bir grupmuş gibi göstermek bana göre yanlıştır. Ama içlerinde yanlış yapan varsa işlem yapacağız. Gözaltı işlemlerinin sayısı toplam 22`dir. Çarşı grubundan 22 kişi alındı derseniz yanlış olur. Tamamı Çarşı grubuyla bağlantılı demek haksızlık olur.

- Doktorlardan da şu anda bir gözaltı işlemi var. Bazı sağlıkçılar insanlara tıbbi yardım adıyla hizmet veriyorlar. Fakat bunlar çok dikkat çekici bir takım faaliyetler. Elbette tıp mesleğinin onurunu, insanları kucaklaması noktasında saygı duyuyoruz. Göstericilere adeta gösteri alanlarına girerek tespit edilmiş olan görüntüler varsa elbet işlem yapacağız. Doktor ve sağlık personeli olarak tarif edebileceğimiz bir kaç kişi mevcuttur.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir