• DOLAR 34.182
  • EURO 37.845
  • ALTIN 2906.589
  • ...
Diyarbakır esnafının yüzü gülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Toplumsal olaylar nedeniyle sık sık kepenklerin kapandığı Diyarbakır'da, çözüm süreciyle birlikte artık olaylar yaşanmadığından kepenkler de kapanmıyor. Durumdan memnun olan esnaf, geç saatlere kadar iş yerini açık tutuyor. Yaşanan bu sürecin işlerine katkı sağladığını ve durumdan gayet memnun olduğunu belirten tarihi Hasanpaşa Hanı esnaflarından ve Han Başkanı Hacı Sait Özkal, "37 yıldır bölgede esnaflık yapmaktayım. Yaşanan barış süreciyle işlerimiz açıldı. Sürecin böyle devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

 

37 yıldan bu yana tespihçilik işiyle uğraşan Özkal, "Yaşanan çatışmalı süreçte birçok esnaf arkadaşımız iflas etti veya iflasın eşiğine geldi, yuvaları yıkıldı, binlerce aile perişan oldu. Barış süreciyle işlerimiz tekrar eski haline geldi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 

Hasanpaşa Hanı'nın tarihinden de söz eden Özkal, "Diyarbakır valilerinden Vezirzade Hasan Paşa tarafından 1572 ve 1575 yılları arasında inşa etti¬rilmiş olan bu han tarih boyunca Diyarbakır'ı ziyaret eden sey¬yahların da hemen dikkatini çekmiş ve han hakkın¬da seyyahlar önemli bilgiler vermişlerdir. Hanımızda 71 işyeri bulunmaktadır. Han içerisinde kuyumcular, kahvaltı salonları, tesbihçi, bakırcı, gümüşçü, çiğköfteci ve birçok işletme halka hizmet veriyor. İnşallah bu süreç ile Diyarbakır'ımız Türkiye'nin göz bebeği olacaktır" dedi.

 

Yaşanan anlamsız savaşa milyar dolarların aktarıldığını ve bu süreçle paraların bölgenin kalkınması için kullanılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Özkal, "Bu olumlu havanın, önce siyasi sonra ekonomik ve kültürel olarak kendini hissettirmesi en büyük beklentimiz" ifadelerini kullandı. (M.Sait Adiyaman- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir