• DOLAR 34.237
  • EURO 37.929
  • ALTIN 2922.61
  • ...

Türkiye genelinde son bir yılda tırmanışa geçen emlak fiyatları, ağustos ayında da artış gösterdi.

Bir emlak sitesi tarafından satılık ve kiralık konut fiyatlarına ilişkin hazırlanan ağustos ayı endeksine göre fiyatların artmaya devam ettiği gözlemlendi.

Endekse göre; Türkiye genelinde bir ayda kiralık konut fiyatlarında en fazla artış gösteren il yüzde 5 oranıyla Ankara oldu. Satılık konutta ise yüzde 18’lik yükseliş ile Edirne ilk sırada yer aldı. Temmuz ayında kiralık konut metrekare fiyatı en fazla artış gösteren il olan Kocaeli, Ağustos ayında yüzde 5 oranlık artış ile yerini Ankara'ya bıraktı. Yüzde 4 oranıyla Mersin ikinci, yüzde 2artışla İstanbul üçüncü sırada yer aldı.

2021 yılında en çok artış Adana'da yaşandı

Türkiye genelinde 2021 yılının aynı dönemine göre kira oranları karşılaştırıldığında ise kiralık konutlarda yıllık en fazla yükseliş yüzde 180 oranla Adana oldu. Adana'yı yüzde 176 ile Antalya, yüzde 169 ile Ankara, yüzde 160 ile de Aydın takip etti.  

Antalya satılık konutta 2 aydır zirvede 

Satılık konutta geçtiğimiz ay ile karşılaştırıldığında, yüzde 18 fiyat artışı ile Edirne ilk sırada yer aldı. Yüzde 9 ile Kocaeli ve Çorum ikinci, yüzde 8'lik artış ile Çanakkale üçüncü sırada yer aldı. İzmir ve Kıbrıs ise yüzde 7 oranında fiyat artışı göstererek dördüncü sırayı paylaştı. 

Satılık konutta yıllık artışlara bakıldığında, yüzde 238 oranıyla Antalya ilk sırada yer aldı. Antalya, temmuz verilerinde de yine en fazla artış gösteren il olmuştu. Yüzde 226 ile Kocaeli ikinci sırada yer alırken Mersin yüzde 216 ile üçüncü ve İstanbul yüzde 215 artış oranıyla dördüncü sırada yer aldı.

(İLKHA)