• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Metruk resmi binalardan halk rahatsız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Uyuşturucu bağımlılarının, alkol kullananların ve fuhuş yapanların meskeni haline gelen devlete ait boş binalardan, Çınar'daki vatandaşlar rahatsız. Bu binaların özellikle okullara yakın olması bu tür kötü davranışların öğrencilerin gözü önünde yapılması tepki topluyor.


Çınar Anadolu Lisesinin yanındaki eski Fatih İlköğretim Okulu, Atatürk Orta Okulunun yanındaki müftülük binası, eski esnaf ve sanatkarlar odası ile eski zirai donatım binası boş ve kullanılamaz durumda olduğu için balici, esrarkeşlerin ve fuhuş yapanların meskeni haline gelmiş durumda. Bu durumdan rahatsız olan halk, bu tür kötü davranışların çocuk ve ailelerinin karşısında yapılmasına tepkili...


Çınar gibi küçük bir yerde uyuşturucu madde bağımlılığının, alkol kullanımının son dönemlerde yaygınlaşmasından şikâyetçi olan halk, yetkililer tarafından gerekli tedbirlerin alınıp hiç olmazsa eş ve çocuklarının karşısında bu tür kötü davranışların yapılmamasını istediler.


Bu boş binaların içine girildiğinde madde bağımlılarının kullandıkları araç-gereçleri görmek mümkün…


Eski Fatih İlköğretim Okulunun, müteahhidiyle mahkemelik olunduğundan, yıkım kararı olmasına rağmen okul bir türlü yıkılamıyor. Müftülük binası ise yıkılma riski olduğundan dolayı, bir süre önce boşaltılmıştı. Diğer iki bina ise kullanılmadığından dolayı şu anda boş olarak durmaktadır.


Çınar halkı, yetkililerden bir an önce buna bir çözüm bulunmasını istediler. (Vedat Aydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir