• DOLAR 32.202
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2508.118
  • ...
Mardin Umut Kervanı ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yeni eğitim öğretimin yaklaşmasıyla okula başlayacak yetim ve ihtiyaç sahiplerine kırtasiye yardımında bulunduklarını belirten Mardin Umut Kervanı gönüllüsü Mücahit Önen, yetim ve muhtaç ailelere yapılan kırtasiye yardımlarıyla çocukların ve velilerin sevinçlerine ortak olduklarını dile getirdi.

Önen, "Mardin Umut Kervanı’nın kırtasiye yardımı halen devam ediyor. Bu anlamda bağışçılarımızın ciddi manada yardımlar geldi. Allah'a şükürler olsun biz de öğrencilerimizi tespit ettik. Ailelerimizi tespit ettik, çocuklarımıza yardımlarını dağıttık. Çocuklarımızın ve ailelerimizin sevinci gözlerinden okunuyordu. Kırtasiye malzemesi pahalı olmasından kaynaklı da velilerimiz bize teşekkürlerini iletiyorlar. Tabii ki bu anlamda istediğimiz seviyede biz kırtasiye dağıtımında bulunamadık. Sebebi de şu, halkımızdan bağışçılarımızdan çok daha büyük bir destek ve katkı bekliyoruz. Eğer onlar bağışlarını artırırsa biz de daha fazla öğrencimize ulaşmaya çalışacağız." dedi.

Birçok yerde yetim ve muhtaç kişilerin olduğunu ve hayırseverlerden destek beklediklerini ifade eden Önen, "Bu anlamda aslında halen bizim gelip kapımızı çalan birçok ailemiz var. Kırtasiye talebinde bulunanlar ancak bizim imkanlarımız sınırlı olduğundan dolayı imkanlar ölçüsünde aileye ulaşabiliyoruz, öğrenciye ulaşabiliyoruz. Kırtasiye alımı döneminde de gerçekten fiyatlarının pahalı olduğunu ve bizim belirttiğimiz miktarın bir nebze de olsa ailelerimizin ve çocuklarımızın gönlüne su serptiğini biz gördük. Bu anlamda bu yardımların devamı için ve ailelerimize bu katkının sağlanması için bağışçılarımıza yine çağrıda bulunuyoruz. Halen birçok ürün almayan velimiz var. Bize günlük olarak müracaatlar geliyor. Bu anlamda eğer bize yardım ederseniz biz de inşallah onlara yardımcı olmaya çalışırız. Eğitim bizim önceliğimiz konulardan bir tanesidir. Umut Kervanı olarak inşallah bizler ilmin bilginin faydası boyutunda bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Çocuklarımızın ilim öğrenmeleri, bilgi sahibi olmaları onların geleceği için çok önemli bir durum. Bu anlamda çocuklarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz inşallah sizin desteklerinizle bu imkanlarımız artar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir