• DOLAR 34.256
  • EURO 37.631
  • ALTIN 2910.567
  • ...
Erdoğan'dan eylemcilere çağrı: "Orayı boşaltın…"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Ankara Sincan'da düzenlediği 'Milli İradeye Saygı Mitingi' sona erdi. Mitingde kalabalığa seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eylemcilere Gezi Parkı'nı terk etmeleri çağrısında bulundu.

 

"Oynanan oyunu gördünüz"
Halkın oynanan oyunu gördüğünü ifade eden Erdoğan, "Benim milletim, sadece gözüyle değil kalp gözü ile bakar. Siz oynanan oyunu gördünüz, siz kurulan tuzağı hissettiniz. Siz yapılan saldırıların hedefini anladınız. Siz bu meydanda o çirkin oyunu, o alçak tuzağı bozuyor, millet burada diye tüm dünyaya haykırıyorsunuz" dedi.

 

2014 yerel seçimleri kampanyasının ilk adımı
Yapılan mitingin 2014 yerel seçimleri kampanyasının ilk adımı olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin sokak sokak, bölge bölge ayrılmasına, birbirlerine düşman yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. 12 Eylül, 28 Şubat, 17 Nisan'ın karanlığını böyle aştık. Birileri gibi sokaklara dökülen, birileri gibi ellerine sapan alan, taş atan, ellerinde tencere tavalarla komşusunu rahatsız edenlerden olmadık" ifadelerini kullandı.

 

"Gezi olaylarının amacını belgelerle açıklayacağız"
Gezi Parkı'nda yaşanan olayların asıl amaçlarını belgelerle açıklayacaklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Olayın asıl amacının Gezi Parkı olmadığını size belgelerle göstereceğiz. Dışarıda ve içeride koordineli olarak yürütülen bu işi milletimize tanıtacağız. Bize nasıl bir tuzak kurduklarını çok iyi görmenizi istiyorum. 17 gündür bu medya meselenin aslını gizliyor. Israrla ağaç ve çevre diyerek konuyu saptırmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

 

"Camide içki içtiler"
Eylemcilerin camiye ayakkabıyla girerek içki içtiklerini tekrarlayan Başbakan Erdoğan, "Yerleri yıkıp yıkanlar, bir tarafta Gezi Parkı'nda mescit yaptılar, diğer tarafta Bezm-i Alem camine ayakkabıları ile girip içki içtiler. Bir tarafta Türk bayrağını taşıdılar diğer tarafta da Türk bayrağını yaktılar. AKM'ye paçavralar astılar. Terör örgütünün paçavralarına seyirci oldular. Komünistiz diyenler faşizm sergiledi. Özgürlükçüyüm diyenler özgürlükleri engellediler. Polis müdahalesini ağızlarında sakız yapanlar, kendi şiddetlerini bir kenara koydular" dedi.

 

"Taksim yarına kadar boşaldı boşaldı…"
Konuşmasında Taksim Gezi Parkı'nda bulunanların yarına kadar orayı boşaltmalarını yoksa devletin gereğini yapacağını ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemin huzurunu bozmak isteyenlere sesleniyorum, kardeşlerim önce Taksim Gezi Parkında hala kalan var mı bilmiyorum. Bakın olay, bir yargı süreci içerisindedir. Taksim boşaldı boşaldı. Devlet birilerinin oyuncağı değil. Gereğini yapar. Yargı süreci içerisinde olan bu olayda hala orada durmanın bir anlamı yoktur. Bunun yanında bir şey söyledim; yargı ne tür karar verir bilemem, lehte de karar verse, İstanbul kalkar halk oylamasını yapar, halk oylaması neticesinde halk eğer diyorsa ki 'ben o parkı korumak suretiyle bir şehir müzesi istiyorum', o zaman biz halkımızın bu talebini yerine getiririz" şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir