• DOLAR 34.208
  • EURO 37.853
  • ALTIN 2915.682
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 11 Temmuz Pazartesi Van basınında yer alan bazı haber özetleri şöyle,

VAN HAVADİS: Van`da 4.1 Şiddetinde Deprem:
Van`ın Saray ilçesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü`nden alınan bilgilere göre, merkez üssü Saray ilçesinde saat 07.22 sıralarında 4.1 şiddetinde bir sarsıntı meydana geldi. Can ve mal kaybı yaşanmazken, vatandaşlar kısa süreli panik yaşadılar.
Karaloğlu milletin sorunlarını dinledi
Vali Karaloğlu, İran dönüşünde Başkale İlçesi`ne bağlı Albayrak Köyü`nde vatandaşlarla camide bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
Vali Karaloğlu Köy Camisinde Vatandaşların Sorunlarını Dinledi Trafo Yetersizliği Ve Voltaj Düşüklüğünün Kaçak Elektrikten Kaynaklandığını Söyledi.
Münir Karaloğlu, kaçak elektrik kullanan vatandaşın devletten değil de komşusunun cebindeki paradan çaldığını belirterek: "Çünkü devlet sattığı, tükettiği elektriğin toplamını topladığı paraya bölüyor. Elektrik parasını ödeyen vatandaş kaçak kullananın parasını da ödemiş oluyor" dedi.
Vali Karaloğlu, İran dönüşünde Başkale İlçesi`ne bağlı Albayrak Köyü`nde vatandaşlarla camide bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
VATANDAŞA FAİZSİZ HAYVANCILIK DESTEĞİ
Vatandaşların, yeniden hayvancılık yapmak istediklerini dile getirmeleri üzerine Vali Karaloğlu, yaylalardaki yasakların kalktığını anımsatarak: "Devlet şu anda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla vatandaşa Kalkınma Kooperatifi üzerinden kişi başına 25 adet koyun, 1 adet koç, 2 yıl ödemesiz, 7 yıl vadeli faizsiz kredi veriyor.
Tedaş`a Ait Bina Kundaklandı
Van`ın Başkale ilçesinde 2010 yılına kadar da TEDAŞ Bölge Şefliği`nin kullandığı bina, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bir odaya toplanan kağıtlar yakılarak kundaklanmak istendi.
Kimliği Belirsiz Kişi Ya Da Kişiler, Binanın Odalarından Birinde Topladıkları Kağıtları Yakarak Kaçtılar - İtfaiye Ekipleri, Alevlerin Yakınında Bulunan Anaokulu Binasına Yayılmasını Önledi
EHRİVAN
Van İşsizlikte 3`üncü sırada
TÜİK`in şehirlere göre işsizlik oranları ile şehirlerdeki istihdama katılım oranlarını bilgiler veren İlhan Tarlacı, Türkiye genelinde Van`ın Adana ve Hakkari`den sonra en çok işsizliğin yaşandığı iller içerisinde yer aldığını belirtti.
Terfi eden amirlere törenle rütbeleri takıldı:
Van`da Emniyet Genel Müdürlüğü 2011 yılı yaz atama döneminde bir üst rütbeye terfi eden müdür ve amirlere düzenlenen törenle rütbeleri takıldı
MERKÜR HABER:
BAŞKALE`DE EĞİTİM DURUMU:
Van`ın Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Adil Demir, ilçede yaşanan problemleri ancak eğitimle çözülebileceğini belirtti
Basın mensuplarına 2010-2011 eğitim ve öğretim yılını değerlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Adil Demir, ilçedeki bütün köy ve mezra okullarının yıl içerisinde denetlediğini söyledi. 2015 yılına kadar ilçedeki okullaşma oranını yüzde 100`e çıkarmayı hedeflediklerini belirten Demir, "Bu dönem sonuna kadar ilçedeki bütün köy ve mezra okullarını ziyaret ederek yaşanan sorunları yerinde gördük.
VAN-HAKKARİ KARAYOLUNDA KAZA
Van`da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı.
Edinilen bilgiye göre kaza, bugün sabah saatlerinde Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan Çavuştepe Kalesi yakınlarında meydana geldi. Ahmet E.K., 28 DN 110 plakalı otomobili ile Van istikametine seyir halindeki iken aracın sol arka lastiğinin patlaması sonucu takla attı. Otomobilde bulunan Ahmet E.K. ağır yaralanırken, yanında bulunan eşi Ayşe K. olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralı Ahmet E.K. bölgeye sevk edilen ambulansla Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı

VANTV HABER
Başkale Belediyesi`nden İçme Suyu Çalışması
Van`ın Başkale İlçesi Belediyesi, 9 kilometre uzaklıktan buldukları İspiriz dağları yamaçlarındaki Yeni Su pınarları bölgesi ile Nedirok yaylasından ilçeye içme suyu getirebilmek için başlattığı çalışmaları sürdürüyor.

Van`da İntihar
Edinilen bilgiye göre olay, bu gün sabah saatlerinde Hatuniye Mahallesi Eski Kale üzerinde meydana geldi. Enver A. (33) isimli şahıs, bilinmeyen bir nedenden dolayı kendilerine ait binanın üçüncü katındaki tavana bağladığı iple intihar etti.
Murat Dalgın - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir