• DOLAR 34.274
  • EURO 37.625
  • ALTIN 2883.299
  • ...
`Çocuklar yaz tatilini camide geçirsin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 17 milyon öğrenci karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girdi. Öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulunan İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Türk, çocukların Allah`a kulluk bilinci, Kur`an ve Sünnet aşkı ile büyümeleri isteniyorsa bu yaz tatilinde mutlaka camiye gönderilmesi gerektiğini belirtti.
 
Okulların tatil olmasının çocukların başıboş bırakılması anlamına gelmediğini söyleyen Türk, anne ve babaların bu konuda mutlaka çocuklarına rehberlik yapmasını istedi. Çocukların geleceğimizin teminatı olduğunu aktaran Türk, "İleride onların büyüyeceği hesap edildiğinde toplumun daha iyi olması isteniyorsa öncelikle çocuklardan başlanılmalı. Onların üzerinde ciddi anlamda durulmalı. Düşük not alan öğrencilere, yaz tatili süresinde geride olan derslerinde kendilerini geliştirmelerini ve yaz tatilinde yapılacak bütünleme sınavlarına iyi hazırlanıp notlarını yükseltmelerini tavsiye ediyoruz. Bu konuda veliler, düşük not alan çocuklarına karşı biraz daha dikkatli davranmaları lazım. Çünkü çocuğun getirdiği karne sadece çocuğun karnesi değil; aynı zamanda ailesinin de bir başarı göstergesidir. Eğer öğrencinin karnesinde zayıf varsa bilelim ki, bunda ailenin de suçluluk payı vardır. Eğer çocuğun karnesi başarılıysa bunda ailenin de etkisi vardır" dedi.
 
"Çocuklar Kur`an aşkıyla büyütülmek isteniyorsa camiye gönderilsin"
Çocuklarımızın Allah`a kulluk bilinci, Kur`an ve Sünnet aşkı ile büyümeleri isteniyorsa bu yaz tatilinde mutlaka camiye gönderilmesi gerektiğini ifade eden Yusuf Türk, "Camiler İslam ümmetinin şiarlarıdır. Kabe`nin birer şubeleri konumundadır. Orada Kur`an dersi alacaklar. Allah Resulü`nün (sav) burada şu hadislerini hatırlamak lazım: "Hiçbir baba, çocuğuna güzel terbiyeden daha üstün bir hediye vermiş olamaz", "Sizin en hayırlınız Kuran öğrenen ve öğreteninizdir" Sadece Kuran`la yetinilmemeli vakit namazlarında çocuklarımızı camiye yönlendirelim. Yaz ayının iyi değerlendirilmesi lazım. Önümüzde Ramazan ayı var. Arkamızda bıraktığımız bir salih evladın bizim amel defterimizin kapanmamasına vesile olacağını unutmayalım" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir