• DOLAR 34.236
  • EURO 37.517
  • ALTIN 2877.029
  • ...
SON DAKİKA
`Kürt Konferansı  Kürt ve Kurdistan ekseninde olmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır`da 2 gün sürecek olan "Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı başladı. Konferansa 250 delegenin yanı sıra BDP Eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, DTK Eş başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, KADEP Genel Başkanı Lütfi Baksi, Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sosyolog-Yazar İsmail Beşikçi ile BDP`li belediye başkanları katıldı.

Azadi İnisyatifi adına konuşan Adem Özcaner dışında ki konuşmacıların hepsinin PKK lideri Abdullah Öcalan`ın kişiliğini ön planda tutmasına bazı katılımcıların tepkisine neden oldu.

Konferansın açılışında bir konuşma yapan DTK Eş başkanı Ahmet Türk, konferansın Kürt sorununun çözümü noktasında önemli olduğunu söyledi. BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ise, tüm siyasetlerin parlamentoda temsil güçlerinin önünü açılması gerektiğini ifade etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, konferansın barışın tesisi için önemli olduğunu söyleyerek ulusal birliğe dikkat çekti.

Konferansa verilen arada kendileri ile görüştüğümüz katılımcılardan bazıları konuşmalarda sık sık Abdullah Öcalan ismine vurgu yapılmasına tepki göstererek konferansın Kürt ve Kürdistan ekseninde olması gerektiğini söylediler. (Osman İçli / Hüseyin Asena- İLKHA) 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir