• DOLAR 34.225
  • EURO 37.472
  • ALTIN 2868.963
  • ...
Fikret Bayram Cezaevi Çıkışı Tekbirlerle Karşılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Kamuoyunda Anadilde Savunma ve eşler ile görüşme yasası olarak bilinen `Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun` ile daha pek çok yasanın mahkûm ve tutuklular lehine yürürlüğe girmesine rağmen bir türlü tahliye edilmeyerek 14 yıldır cezaevinde tutulan ve vücudunun yüzde 92`si felçli olan Fikret Bayram dün gece saatlerinde tahliye edildi. Sevenleri ve akrabaları tarafından tekbirlerle karşılanan Fikret Bayram memleketi Batman`a götürüldü.
 
Fikret Bayram`ı karşılamak için D Tipi Cezaevi önünde hazır bulunan Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanı Av. Vedat Turgut, "Fikret Bayram`ın bırakılmasına sevindik. Ayrıca Fikret Bayram`la beraber mağdur edilen tüm mahkûmların geç de olsa bırakılmasına sevindik" dedi.
 
`Adaletin geç tecelli etmesi adaletsizliktir`
Adaletin geç tecelli ettiğinin altını çizen Turgut, "Doğrusunu söylemek gerekirse 14-15 seneden sonra adaletin tecelli bulması bir anlamda da adaletsizliktir, bunu dile getirmekte fayda vardır. Ailesi ve dostları için sevindiricidir. Temennimiz o ki geriye kalan nice mağdurlar, nice mahkûmlar vardır, sözüm ona toplumsal bir barıştan ve toplumsal bir uzlaşmadan bahsediliyorsa bunun olmasının yolu da bir anlamda cezaevinde on bini aşkın siyasi tutuklunun ivedi bir şekilde bırakılması, ondan sonra mağdur olan tüm insanların haklarının iadesidir. Böylece bu sulh, bu uzlaşma, bu yeni süreç başlar diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
 
Yusufi-Der Yönetim Kurulu üyesi Ali Durgunsu ise, "14-15 yıla yakındır cezaevinde tutulan değerli Yusufîlerden Fikret Bayram`ın tahliyesinden dolayı burada bulunuyoruz. Bize böyle bir günü gösterdiği için Allah`a hamd ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Mütedeyyin insanların mağdur edildiğini ifade eden Durgunsu, "Tabi uzun süre mazlumane bir şekilde yıllarca mağdur edildikten sonra kardeşlerimizin tahliye olmasına şükrediyoruz. Rabbimizden dileğimiz diğer Yusufîlere de hayırlı bir kapı açmasıdır. Hükümlü ve Tutuklu Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yusufi-Der) olarak uzun süredir Fikret Bayram`ın tahliyesi için girişimlerde bulunuldu" dedi.
 
Tekbirlerle karşılanan Fikret Bayram, konvoy halinde cezaevinden alındıktan sonra memleketi Batman`a götürüldü. (Hüseyin Yalçın/Sedat Aslan - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir