• DOLAR 32.325
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2412.713
  • ...
Bitlis’te 2022-2023 eğitim öğretim yılı uyum eğitimi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, kentte uyum eğitimiyle 2022-2023 eğitim öğretim yılının başladığını söyledi.

7 bin 123 ilkokul birinci sınıf ile 5 bin 600 okul öncesinde eğitim görecek öğrenci ders başı yaptı.

Çocukların ortama uyması ve okulu tanıması açısından uyum eğitiminin önemli olduğunu belirten Korkmaz, “Bu nedenle uyum eğitimiyle başladık. Önümüzdeki hafta tüm kademelerde eğitim öğretime başlayacağız. Her yıl yaklaşık 7 bin 200 civarında öğrenci eğitim sistemimizde birinci sınıfa başlıyor. Bu yılda 7 bin 123 öğrenci ile eğitim öğretime başladık.” dedi.

Velilere de çağrıda bulunan Korkmaz, “Velilerden beklentilerimiz çok fazla. Çocuklarını zamanında getirip okula bırakmalardır. İl genelinde 6 bin 783 öğretmen ve idareci ile bu işi yapıyoruz. Biz eğitim öğretime hazırız.  Eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Tüm mekanlarımız hazır ve çocuklarımız bugünden itibaren eğitim ve öğretimlerine devam edecekler.” ifadelerini kullandı.

Son olarak yaz tatilinde yapılan çalışmalara da değinen Korkmaz, şunları söyledi:

“İl genelinde 36 yerde yeni okul açıyoruz. Son değişiklikle ilgili artık öğrenci sayısına bakılmaksızın köylerde kapalı olan okullarımızı açıyoruz. Bunun dışında yaşam merkezleri açıyoruz. Bakanımızın ziyaretiyle açılışını yapmıştık. 6 yerde yaşam merkezlerimiz bitmek üzere. 12 Eylül’de her ilçemizde birer yaşam merkezimiz olacak. 235 okulumuzda inşaat, onarım, donatım çalışmalarını yapıyoruz. Temel eğitimde 10 bin okul projemiz bitti. Bunda ilimizde 155 okulumuzun küçük ve büyük onarımları donatımları, eğitimleri bu arada o işi de bitirdik. Bunun dışında deprem güçlendirme çalışmalarımız devam ediyor. Doğalgazın gittiği her mahalledeki okullarımızı doğalgaza geçiriyoruz.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir