• DOLAR 34.27
  • EURO 37.498
  • ALTIN 2914.72
  • ...
Kutsallara yapılan saldırılar kabul edilemez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Başkanı Dr. Aydın Gök, İl Sekreteri Av. Rıdvan Yapıcıoğlu, Merkez İlçe Başkanı M. Emin Doğru ve Merkez İlçe Sekreteri Av. Veysel Topkan`dan oluşan HÜDA PAR heyeti Batman Barosu`nu ziyaret etti. Ziyarette Baro Başkanı Av. Ahmet Sevim, Başkan Yardımcısı Av. Tamer Öztoprak, Baro üyelerinden Av. Tayyar Ekmen ve Av. Bedri Tokgöz hazır bulundular.

Baro Başkanı Av. Ahmet Sevim HÜDA PAR`ın hayırlı olmasını dileyip, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Barış süreci, gezi olayları, Suriye meselesi vb. gündemdeki olaylar hakkında karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.

HÜDA PAR İl Başkanı Dr. Aydın Gök, gezi olaylarının başlangıçta uygulanması düşünülen bir projeye karşı masum bir tepki şeklinde değerlendirdik ve polisin olayların başlangıcında eylemcilere karşı kullandığı orantısız gücü de eleştirdik. Fakat sonrasında AKP`nin şahsında, muhafazakâr insanlara karşı sergilenen tavırlar, cami, tesettür gibi İslami kutsallara yapılan saldırıları kabul edemeyeceklerini ifade etti. Ayrıca "Toplumun genelini ilgilendiren barış süreci, art arda gelen yargı paketleri ve yeni anayasa gibi, dağda elinde silahla bekleyen insanları dahi umutlandıran rahatlatıcı, beklentilere rağmen iki genel başkan yardımcımız ve İstanbul İl Başkanımız başta olmak üzere birçok STK yetkilisine boş ve gülünç iddialarla asırlık cezaların verilmiş olması bizleri endişelendiriyor." dedi.

Gök, Suriye meselesinde de yüz binlerin kanı akıtılmadan tabir yerinde ise kulak çekme pozisyonunda bulunan devletlerin hiçbirinin üzerlerine düşeni yapmadıklarını ve maalesef bu günlere gelindiğini, Suriye meselesinde etkili olabilecek hiçbir ülkenin makul davranmadığını ifade etti. (Fatih Akgül - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir