• DOLAR 34.284
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2917.245
  • ...
Burada Ürün mü Teşhir Ediliyor Kadın mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır`da Ninova Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi önünde bir beyaz eşya markasına ait reklam standında, çalışan bayanların mini etekli olması, mütedeyyin Diyarbakır halkının tepkisini çekti. Diyarbakır halkı reklam standında çalışan bayanların mini etekli olmasının, rahatsızlık verici olduğunu dile getirdiler. Diyarbakır`da türlü bahaneler ile ahlaksızlığın yaygınlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çeken vatandaşlar bu gibi faaliyetlerin bilinçli yapıldığına vurgu yaptılar.

Bazı firmaların kadınların vücutlarını teşhir ederek insanları çekmeye çalıştıklarını ifade eden vatandaşlar, gayri ahlaki kampanyalara Diyarbakır halkının prim vermeyeceğini dile getirdiler. Vatandaşlar söz konusu ürünlerin satılmasına karşı olmadıklarını karşı oldukları şeyin kadının hayasının ticari amaçlara alet edilmesi olduğunu belirttiler.

Reklam standındaki bayanların giyinişlerin özgürlük olarak addeden firma yetkilisine bazı vatandaşların "Bu tür giyimden rahatsız oluyoruz." dedikleri dikkatlerden kaçmadı.

"Dindar Müslüman halkımızın ahlakını bozuyorlar`
Kadınların vücutlarının teşhir edilerek müşteri çekilmesine tepki gösteren Rıdvan Özdemir, "Bu gibi zihniyetler, bu bayanları kullanıp, gençlerin ilgisini çekmeye çalışmaktadır. Dindar Müslüman halkımızın ahlakını bozmaya çalışıyorlar, yüzde 99`u Müslüman olan bir toplumda böyle çirkeflik ve pisliklerin yapılmasından ciddi bir şekilde rahatsızım. Ninova Alışveriş merkezinin sahibini dindar olduğunu duydum, neden bu tür ahlaksızlara izin verdiğini anlamadık. Diyarbakır halkı olarak o çirkefliğin sergilendiği reklam standının kaldırılmasını istiyoruz. Eğer ki reklam standını kaldırmayacaklarsa orada ki ahlaksızlığa son versinler. Bunları daha önceden de yapmışlardı, bunların amacı Müslüman Diyarbakır halkını kötülüklere sürüklemek mi? Bunlar bizim, ailemizin huzurunu kaçırmaktadır. Bu çirkefliği kınıyorum ve lanetliyorum" ifadelerinde bulundu.

`Bayanları madde gibi kullanıyorlar`
İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise, "Bu olay iş ahlakına sığmaz, kampanyalarını farklı yollarla duyurabilirler. Bayanı `Madde` olarak kullanmak, bayanın değerini ve iş ahlakının seviyesini düşürmektedir. Bu olay Sahabeler Şehir Diyarbakır`a yakışmamaktadır. Bu ahlaksızlığın iptal edilmesini ve tekerrür etmemesini istiyoruz. Ciddi bir şekilde rahatsızlık duyuyoruz" dedi.

`Yapılanları Diyarbakır`ımıza hakaret olarak görüyoruz`

Reklam standındaki ürünlerden çok bayanların dikkat çektiğini ifade eden İlhami Özer ise, "Orada 2 tane mini etekli bayan gördüm, ona da etek denilir mi bilmiyorum, orada açtıkları reklam standında ürünlerden çok, kadınlar dikkati çekmektedir. Genç-yaşlı oradan geçmekte olan erkek kardeşlerimizin dikkatlerini çekmektedirler. Bu yapılanların Diyarbakır`ımıza hakaret olarak görüyoruz. Diyarbakır`da daha öncede güzellik yarışması adı altında bazı rezilliklerde yapılmaya çalışılmıştı. Bu ahlaksızlık aramızda yayılmaya çalışılıyor. Bizler bunun önüne geçilmesini istiyoruz" diye konuştu.

`Kadınlarımız Namustur`

Diyarbakır`da sahabelerin metfun olduğunu ve Diyarbakır`ın temiz olduğunu ve temiz kalmasını istediklerini sözlerine ekleyen Özer, "Diyarbakır`ımızın batı da ki malum şehirlere benzemesini istemiyoruz. Bu ahlaksızlığı gerçekleştirenler ne kadar da biz ticaret yapıyoruz deseler de aslında yapılmak istenen, ahlaksızlığın yaygınlaşmak istenmesidir. Zaten gençlerimizi arasında uyuşturucu kullanımı giderek artmaktadır. Biz bu ahlaksızlık karşısında tepkimizi ortaya koyuyoruz ve bir daha böyle rezilliklerin yaşanmasını istemiyoruz" şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi.

Mini etekli çalışanların, aile yapısına zarar verdiğini söyleyen Yunus İnan, "Diyarbakır`ımıza yakışmıyor yapılanlar, mini etekler rahatsızlık vermektedir. Bizim ailemiz etkilenmektedir. Kadınlarımız namustur. Mini etekler ahlakımıza karşı kullanılan malzemelerdir." diye konuştu.(Sedat Aslan / Hüseyin Asana- İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir