• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Evi yanan aile hayır sahiplerine seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Elazığ'a bağlı Kavak Tepe köyünde oturan uçar ailesi bir ay önce evi yanarak kül oldu. Uçar ailesi hayır sahiplerine seslenerek yardım talep etti.

Baba Nurettin Uçar yanan evin oturulamaz hale geldiğini zor durumda olduklarını ifade ederek,"2 yıllık evliyim ve bir kız çocuğum var. Yanan evde tapusuz ve kardeşlerimle beraber kalıyordum. Evde yanınca dışarıda kaldık. Yangında her şey yandı. Köyde amelelik yaparak geçiniyordum.

Şunda eskiden kıraathane olarak kullanılan ağabeyimin evinin altında 2 odalı yeri tadilat yaparak annem kardeşim ve ailemle kalacağım ."dedi.

Yangında ev eşyalarının tamamının yandığını, yenilerini de borç alarak getirdiğini ifade eden baba Uçar,"mağdurum şuanda yardıma muhtacım. Çalışabileceğim bir iş, bir yardım bekliyorum. Ne iş olursa olsun çalışırım." şeklinde konuştu.


Elazığ Yeni İhya Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Dernek(Yeni İhya-Der) Başkan Yardımcısı Zülfü Öztürk," ailenin bir akrabası bize 2 hafta önce böyle bir olay, böyle bir mağduriyet yaşandığını bildirmişti. Köye geldik Nurettin kardeşimizin evi komple yanmış evlerinde bir çöp dahi kalmamış. Çok mağdur durumdalar biz bu mağdur aileye köprü vazifesi görerek yardım etmek istiyoruz." dedi.

Devlet kurumlarına seslenen Öztürk," Özellikle Elazığ Valiliğine, Elazığ Belediyesine, Sosyal Yardımlaşmaya ve tüm hayırseverlere seslenmek istiyorum. Nurettin kardeşimin ve ailesi mağdur durumdadır. Mağduriyetlerini giderilmesi için yardımlarınızı esirgemeyiniz.

Dileyen köye gelip kendilerine bizzat yardım edebilir. Dileyen bize başvurur yardımlarını bu aileye ulaştırabilir. Bugün kardeşimizin başına gelen yarın sizin de başınıza gelebilir düşüncesiyle hayır sahipleri de bu aileden yadımlarını esirgemezler inşallah." şeklinde konuştu.

Kerpiçten evini kardeşine veren ağabey kardeşi için yardım talep etti

Evinin altında 2 odası olan harabeye dönmüş evi kardeşinin oturması için veren ağabey Hamdi Uçar," evi yandı çocuklarıyla dışarıda kaldı. Burası da 2 odası olan harabe bir yer. Borçla harçla tadilat yapmaya çalışıyoruz. Bu tadilata da yardım istiyoruz."şeklinde konuştu (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir