• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Batman Valisi köyün sorunlarını dinledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Valisi Yılmaz Arslan, merkeze Yaylıca (Dırbesa) köyünü ziyaret ederek köyün sorunları hakkındabilgiler aldı.

Köye gelişinde Vali Yılmaz Arslan'a, İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Aslan, Gıda, Tarım ve hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf Karatoprak eşlik etti.
Arslan, köyü gezerek köyün sorunları hakkında köy muhtarı Mustafa Yıldız'dan bilgiler aldı. Köy gezimi sırasında karşısına çıkan 3.sınıf öğrencisi olan 9 yaşındaki özürlü Sevgi Özlük ile kısa bir sohbet eden Arslan, Özlük'ün herhangi bir sıkıntısının olup olmadığını sordu. Özlük ise, Arslan'a hiçbir sorunun olmadığını söyledi.

Daha sonra köylülerin sorunlarını dinleyen Arslan'a 80 yaşındaki Perişan Özgün adlı bir bayan gelerek sorunlarını iletti. Özgün, evinin yıkık dökük olduğunu ve kendisine hiçbir yardımın yapılmadığını söylemesi üzerine Arslan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Aslan'a talimat vererek derhal kendisiyle ilgilenmesini istedi.
Köy muhtarı Mustafa Yıldız, köyün bir başka sorunu olan sağlık ocağının kullanılmaz hale geldiğini Arslan'a ileterek köyün en büyük sorunu olduğunu ve biran önce yapılması gerektiğini söyledi. Arslan da, sağlık ocağının iyileştirilmesi hususunda ellerinden gelen imkânları sağlayacaklarını dile getirdi.

Ardından Arslan ve beraberindeki heyet, köyün taziye evini gezerek incelemelerde bulundu. Köy muhtarı Yıldız, taziye evinin bir klimaya ihtiyacının olduğunu belirtti. Arslan, taziye evinin hiçbir eksiğinin kalmaması için oraya klima alınması için talimat verdi.
Daha sonra Arslan ve beraberindeki heyet, köy gezisinin ardından oradan ayrıldı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir