• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gül: İmam hatipler ilk andan günümüze gelinceye kadar hakikaten büyük bir fedakarlıklar gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sivas’ta devam eden 19’uncu İmam Hatipliler Kurultayı'nın ilk gününde İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül birer konuşma yaptı.

İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Biz, Va’dimiz, Ahdimiz ve Misakımız" başlığıyla bir konuşma yaptı.

Görmez, "Mümin olarak her söze her işe başlarken 5 şiarımız var. Öncelikle bütün kötülüklere karşı yegane merceğimizin Rabbimiz olduğunu ilan ederiz. İstiaze (Allah'ın himayesine sığınma, korunma ve güvenli bir sığınağa iltica etme isteği) ile başlarız. Sonra bütün işerimizde ve sözlerimizde rahmetini yegane prensip edindiğimizi ila ederiz ve besmele ile başlarız. Sonra bize bütün bu nimetleri bahşeden Rabbimize şükrümüzü, senamız, hamdimizi arz ederiz ve sonra aidiyetimizi ilan ederiz. Salat-ü selam, tahiyyat-ü ikram, her türlü ihtiram ona, onun ahbabına, ehlibeytine olsun." dedi.

İmam hatip okullarının takva, samimiyet ve ihlas üzere kurulmuş okullar olduğunu söyleyen MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, "Geleceğin İnşasında İmam Hatip Neslinin Rolü" başlıklı konuşmasında imam hatip davasına hizmet eden herkese teşekkür etti.

Gül, "Durumla ilgili tespitlerde bulunan insanlar gerek eğitim ile ilgili çalışmalarda bulunurken gerek insanlarla uğraşan din eğitimi öğretimi olsun veya farklı alanlarda olsun anne babaların dilinde çocuklarına yönelik, aile fertlerine yönelik topluma yönelik bu gibi huşularla hep karşı karşıya geliyoruz. Aynı zamanda sıkça imam hatiplerle ilgili gündeme getirilen bir konu ‘nerede o eski imam hatipler’ diye biz bunu eleştirel bir bakışla hep dillendiririz." diye konuştu.

1983 yılında imam hatip lisesinden mezun olduğunu hatırlatan Gül, "Zaman zaman imam hatiplerle alakalı ilgilenen insanlar tespitlerde bulunurken belki bazen eleştirel bir bakışla değerlendirmelerde bulunurken ‘nerede o eski imam hatipler’ sözünü sıkça kullanırlar. İmam hatiplerin ilk anından günümüze gelinceye kadar hakikaten büyük bir fedakarlıkla imam hatip neslini yetiştirmek için olağan üstü bir derecede gayret gösteren müdürlerimiz, öğretmelerimiz, çalışan ve gönüllü insanlar hep olageldi. Allah onlardan razı olsun. Ama geçmişe karşı biraz nostalji takılarak geçmişi biraz da kutsayarak anı karalamanın da anda yaşadığımız güzellikleri yok saymanın da anda elde ettiğimiz kazanımlara karşı gözlerimizi kapatmanın, kulaklarımızı tıkamamızın da çok doğru olmadığını düşünüyorum. Günümüze bu anlamda bira haksızlık yapıldığını düşünüyorum. İmam hatiplerimizde 40-50-60 sene önce var olan güzelliklerin benzerlerini de günümüzde var olduğunu iddia ile ifade etmek isterim." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir