• DOLAR 34.234
  • EURO 37.928
  • ALTIN 2924.55
  • ...
Boğulma Vakalarına Karşı Uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürü Eşref Ariç, sıcakların artması ve vatandaşların sıcaklardan kaçarak suya girmeleri sonucu artan boğulma olayları ile ilgili vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ariç tarafından yapılan açıklamada, dün Yaşar Güneş adlı gencin hayatını kaybettiği boğulma olayı hatırlatılarak Batman`da bu can kaybı ile birlikte bu yıl 3. boğulma vakasının yaşandığı anımsatıldı.
Vatandaşları ve aileleri yeniden uyarmayı zorunlu gördüklerini belirten Ariç, "Gençlerin ve çocukların serinlemek, yüzmek, balık tutmak, piknik yapma, gezmek vb. amaçlarla gittikleri Nehir, Çay, Göl, Gölet, Baraj vb. alanlarda dibi belli olmayan bulanık sulardan, girdaplı ve akıntılı sulardan ve tehlike arz edebilecek yerlerden uzak durmaları gerekir." İfadelerini kullandı.

Çok iyi yüzme bilmeyenlerin suya girmemeleri, suda tehlikeli ve riskli hareketlerden kaçınmalarının can güvenlikleri için çok önemli olduğunu vurgulayan Ariç, "Gençler ve çocuklar sürekli ailelerin denetim ve kontrolünde bulunmalıdır. Can kayıplarının tekrar yaşanmaması için dikkatli ve tedbirli olalım." Şeklinde uyarıda bulundu.
Veysi Demir-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir