• DOLAR 34.236
  • EURO 37.958
  • ALTIN 2927.608
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 11 Temmuz Pazartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle; 

Hâkimiyet Gazetesi; ``Kürtlere Asimile Politikaları Yürütüldü"
Batman Mustazaf-Der Genel Başkanı Abdurrahman Cens, Doğu-Batı kardeşlik platformunun Ankara`daki "Adalet, Özgürlük Ve Kardeşlik Temelinde Kürt Sorununa Çözüm Önerileri" çalıştayında yaptığı konuşmada, cumhuriyetin ilk yıllarından Kürtlerin soysuzlaştırılması için politikalar yürütüldüğüne dikkat çekti.
"Yanık Ünitesinin Taşınmasına Tepki"
Saadet Partisi Batman İl Başkanı Fırat, Batman Bölge Araştırma Hastanesinde kurulması düşünülen "Yanık Ünitesi"nin Diyarbakır`a taşınmasına tepki gösterdi. Konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan Fırat, yanık ünitesinin Batman`dan başka yere taşınmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Medya Gazetesi; "Puşi İle Kendini Ağaca Astı"
Son zamanlarda Batman kent merkezinde ve bağlı ilçelerinde yaşanan intihar vakalarına bir yenisi daha eklendi. Batman`ın Kozluk ilçesine bağlı bir mezrada yaşanan olayda bunalıma giren 20 yaşındaki H. Y. adlı genç köy çıkışında kendine ait boynundaki puşiyi ağaca bağlayarak yaşamına son verdi.

"Askeri Lojmana Ses Bombalı Saldırı"

Batman`da askeri lojmanın bahçesine parça tesirli ses bombası atıldı. Edinilen bilgilere göre, önceki gece Saat 20.00`da Kıbrıs şehitler bulvarı üzerinde bulunan Batman Hava Meydanları Komutanlığına ait lokalde patlama meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce atılan parça tesirli Ses bombasının yol açtığı patlamada lokalin camlarının zarar gördüğü, Olay sonrası mahalle ve ara sokaklar polis tarafından sabah saatlerine kadar abluka altında tutuldu.

Pusula Gazetesi; "Hava Meydana Ses Bombası"
Hava Meydan Komutanlığı lojmanlarının bahçesine ses bombası atıldı. Gece saat 20.00 sularında atılan ses bombası büyük gürültü ile patladı. Patlama, lojmanlarda paniğe neden olurken, bombayı atan şahıslar ise kayıplara karıştı. Patlamanın ardından polis ekipleri çevrede bombacı avına çıktı. Patlamanın yaşandığı alanda ise uzun süre delil oluşturabilecek maddeler arandı.
"Saadet`ten Yanık Ünitesine Tepki"
Uzun zamandır tartışma konusu olan ve bir türlü faaliyete geçirilemeyen Batman Bölge Devlet Hastanesi yanık ünitesinin Diyarbakır`a taşınmasına Saadet Partisinden sert tepki geldi.

Doğuş Gazetesi; "Yanık Ünitesi Batmanındır Başka Yere Gidemez"
Batman Bölge Devlet Hastanesinde bulunan Yanık Ünitesi nin Diyarbakır a gönderileceği söylemlerine Saadet Partisi İl Başkanı Fırat: Yanık Ünitesi Batmanındır başka yere gidemez tepkisini dile getirdi.
"Cens: Kürtleri Asimile Politikaları Yürütüldü"
Batman Mustazaf Der Genel Başkanı Abdurrahman Cens, Doğu- Batı Kardeşlik Platformunun Ankara`daki "Adalet, Özgürlük ve Kardeşlik Temelinde Kürt Sorununa Çözüm Önerileri" çalıştayında yaptığı konuşmada Cumhuriyet ilk yıllarından beri Kürtlerin soysuzlaştırılması için politikalar yürütüldüğüne dikkat çekti. Doğu- Batı Kardeşlik Platformu`nun Ankara buluşması yoğun bir çalışma temposuyla sürüyor. 42 Sivil Toplum Kuruluşunun temsilcisi ve yaklaşık 200 kişinin katıldığı buluşma açıklanacak, sonuç bildirgesiyle sona ermesi bekleniyor.

Mezopotamya Gazetesi; "Bilge-Der Den Tesettür Semineri"

Bilge Der Genel Sekreteri M. Ali Altun tarafından verilen tesettür seminerinde, tesettür meselesinin yeni ortaya çıkmış bir mesele olmadığına dikkat çekilerek tesettürün İslam`daki önemi vurgulandı.

Batman Postası Gazetesi; "Ses Bombası Paniği"
Havaalanı caddesinde ki hava meydanı lokali yakınlarında patlayan ses bombası büyük paniğe neden oldu. Batman`da önceki gece Havaalanı Caddesi`nde bulunan Hava meydan komutanlığı lokali yakınında patlama meydana geldi. Ses bombasının yol açtığı patlamada hava lokalindeki bazı lojmanların camlarının kırıldığı iddia edildi. Patlamanın ardından bölgeye gelen polis ekipleri, patlama ile ilgili incelemelerde bulunduktan sonra, saldırganların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.
"Hasankeyf Yaşasın` Diye Çevreciler Dicle`ye Atladı"
Dünya`nın birçok yerinde Yaşayan Nehirler için yapılan Big Jump (Büyük Atlama) etkinliği Bu yıl Türkiye`de de yapıldı. Türkiye`deki etkinliklerin adresi ise Hasankeyf`te Dicle nehri kenarında zincir oluşturan çevreciler tüm Avrupa ile aynı anda Dicle nehrine atladı.

Çağdaş Gazetesi; "420 Puan Aldı Yaşamına Son Verdi"
Batman`ın en büyük ilçesi Kozluk, hafta sonu iki intiharla sarsıldı. 32 yaşındaki üç çocuk annesi Sadiye Boral ile 19 yaşındaki Heybet Yılmaz, LGS sınavından aldığı 420 puan sonrası boğazına geçirdiği puşusuyla intihar etti.
M. Sıddık Demir -İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir