• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bursa'da karne heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa'nın merkezi ilçesi Yıldırım'da karne heyecanı yaşandı. Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Kaymakam Mehmet Yapıcı ve Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu'nun da katıldığı karne dağıtma töreni Hasan Ali Yücel İlköğretimokulunda gerçekleşti.


Bursa'da okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 570 bin öğrenci tatile çıktı. 2012-2013 Eğitim-öğretim yılı Hasan Ali Yücel İlk ve Ortaokulunda gerçekleşen karne töreni ile sona erdi. Öğrenciler karnelerini Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Karslığoğlu'nun elinden aldı.


Tören öncesi okul öğrencilerinden oluşan folklor ekibi gösteri yaptı. Daha sonra karne dağıtan Vali Yardımcısı Mustafa Yapıcıoğlu, öğrencilere daha fazla çalışmaları gerektiğini söyledi.


2012-2013 Eğitim öğretim yılının çok verimli geçtiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü, Atilla Gülsar, "Bursa son yıllarda gerek fiziki anlamda gerekse eğitim kalitesi anlamında yukarı doğru hızlı bir ivme kazandı. Özellikle LYS sınavlarında önemli başarılar elde edildi. Bu başarıda katkısı büyük olan idareci ve öğretmenlerimizi kutluyoruz" dedi.


Karnelerin sadece öğrencilere ait olmadığını, bu karnelerin herkesin karnesi olduğunu ifade eden Gülsar, zayıfı olan öğrencilere ailelerin baskı yapmak yerine yaşanan sorunu bulma ve çözme yoluna gitmesinin daha uygun olacağını ifade etti.


Karnesini aldıktan sonra konuştuğumuz kimi öğrenciler öğretmenlerinden ve arkadaşlarından ayrı kalacaklarına çok üzüldüklerini söyleyerek, yeni tatil dönemini de bol bol kitap okumakla geçireceklerini belirtti. Kimi öğrenciler de tatilde köylerine gidip, orada Kur'an Kurslarına gideceklerini belirtti.


Tatilde Kur'an Kurslarına gideceğini söyleyen öğrencilerden Bedirhan İlçi isimli öğrenci, ilk dönem zayıfları olduğunu, ama ikinci dönem daha fazla çalışarak bunu düzelttiğini dile getirdi. Tatilde köye gidip Kur'an dersi almayı istediğini söyleyen Bedirhan, bütün öğrencilere derslerini ihmal etmemelerini söyledi.


Karnesinin beklediğinden iyi olduğunu belirten, Sidar Erol öğrenci, yalnız bir dersinin 4 olduğunu söyledi.


Görüştüğümüz öğrenci velileri ise, yaz döneminde tüm velilerin çocuklarına sahip çıkmaları ve onları sıkı takip etmeleri gerektiğini belirtti.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir