• DOLAR 32.491
  • EURO 34.736
  • ALTIN 2402.77
  • ...
Bursa'da kırtasiyecilere "hurda defter ve kitapla üyelik aidatı ödeme" imkanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bursa Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası'nın başlattığı proje ile eski kitap ve defterlerini getiren öğrenciler kırtasiye ihtiyaçlarını ücretsiz temin edebiliyor. Meslek odası da üyesi olan kırtasiyecilerden olan üyelik aidatlarını, hurda defter ve kitapla takas ediyor.

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Bursa Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akif Erol, matbaada çıkan atıkları tartarak üyelerinden topladıklarını bunun karşılığında aidat borçlarından düştüklerini isteyene de nakit olarak verdiklerini belirtti.

Projenin esnafa ve üyelerine fayda getirmesi için başlatıldığını söyleyen Erol, "Matbaacı esnafımızın kâğıt attıkları çıkıyor. Kâğıt atıklarını oda olarak işyerlerinden alıyoruz.  Piyasa fiyatının üstünden gidip bu kâğıtları üyelerimizden alıp aidatlarına sayıyoruz. Aidatlarını üyelerimiz atıklarıyla ödemiş oluyorlar. Hem atıklarını geri dönüşüme kazandırıyoruz hem de üyelerimizin oda aidatlarını ödemelerini sağlıyoruz. Türkiye’de ilk olarak bizim odamızın yaptığı bir projedir. Geri dönüşüm projemiz inşallah Türkiye’ye örnek olur.” diye konuştu. (İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir