• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Afganistan Savunma Bakanı Mücahid: Ordumuz ülkenin toprak bütünlüğünü savunacak kabiliyete sahiptir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkent Kabil'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Mücahid, ülkenin savunma gücünde gelinen aşamaya işaret ederek sahip oldukları İslam Ordusu'nun Afganistan'ın toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını savunabilecek kabiliyete sahip olduğunu söyledi.

Toplantıda, Afganistan'ın toprak bütünlüğünü ihlal eden saldırıya ilişkin sorulan bir soruya yanıt veren Bakan Mücahid, ABD İHA'larının Pakistan üzerinden ülkeye giriş yaptığını söyledi. Mücahid, Pakistan'ın, ülkelerine yapılan bu tür saldırılara kendi topraklarını kullandırtmaması gerektiğinin altını çizdi.  

El Kaide lideri Eymen el-Zevahiri'nin, Afganistan'daki İHA'lı saldırıda katledildiğine ilişkin soruşturmanın sürdüğünü belirten Mücahid, ABD tarafından bu iddianın artık daha az dile getirildiğine işaret etti.

Geçtiğimiz yıl elde edilen zaferle birlikte ülkede yaşanan rejim değişikliği sırasında, komşu ülkelere nakledilen helikopter ve uçakların Afganların hakkı olduğunu söyleyen Bakan Mücahid, bu uçakların artık İslam Emirliği'ne teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

Savunma Bakanlığının eğitimli personel sayısı hakkında da bilgiler veren Mücahid, ülkenin Ulusal Silahlı Kuvvetleri'nin personel sayısının 150 bine ulaştığını ve her birinde yaklaşık 3 bin silahlı kuvvet mensubu bulunan 8 sınır tugayının olduğunu söyledi.

Toplantıda konuşan Afganistan İslam Emirliği Ordu Komutanı Kari Fasihuddin Fitrat ise, sınırlardaki son durum hakkında bilgilendirmede bulundu.

Fitrat, ülkenin sınır bölgelerinde zaman zaman meydana gelen sorunların önceki hükümetlerden miras kaldığını ve sorunları diyalog yoluyla çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Sınırlarda kötü niyetli kişiler tarafından gerçekleştirilen roketli saldırıların faillerinin tespit edilerek tutuklandığını belirten Ordu Komutanı Fitrat, Penşir'in tüm bölgelerinin kontrol altında olduğunu ve durumun iyi olduğunu kaydetti. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir