• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Cammu Keşmir'de siyasi partiler, bölge dışından kişilere oy hakkı verilmesine tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aralarında askerlerin de bulunduğu, ülkenin çeşitli yerlerinden gelerek Cammu Keşmir'de çalışan 18 yaş üstü kişilere bölgede yapılacak seçimlerde oy hakkı tanınmasına yönelik adım, yerli nüfusu "daha yetkisiz" hale getireceği gerekçesiyle eleştirildi.

Bölgede oy kullanabileceklerin sayısını artıran değişikliğe ilişkin değerlendirmede bulunan Cammu Keşmir Yüksek Mahkemesinin eski Başyargıcı ve Ulusal Konferans partisinden parlamento üyesi Hassnain Masoodi, değişiklik kararına ilişkin açıklamanın yerel seçim komisyonundan değil Hindistan Seçim Komisyonundan gelmesi gerektiğini belirtti.

Masoodi, Cammu Keşmir'in "Birlik Toprağı" statüsünde iki ayrı bölgeye ayrılmasına yönelik kanunların yasallığı tartışılırken hükümetin daha önce Keşmir için geçerli olmayan yasaları "çok hızlı bir şekilde" uygulamaya koyduğunu vurguladı.

Halkın Demokratik Partisinin (PDP) Sözcüsü Suhail Bukhari, "normalde Cammu Keşmir'de ikamet eden seçmenlere" oy hakkı tanıyan değişikliğin gelecek ay bölgede faaliyet gösteren siyasi partiler tarafından görüşüleceğini ve değişikliğin kapsamının tartışılacağını bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir