• DOLAR 34.218
  • EURO 37.897
  • ALTIN 2917.486
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Yapılan son değerlendirmelere göre; Samsun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Erzurum`un Çat, Karakoçan ve Karayazı ilçeleri, Ağrı, Iğdır, Van ve Muş çevrelerinin aralıklarla kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Adana çevrelerinde hafif sis görülecek.

HAVA SICAKLIĞI :Doğu Anadolu`nun doğusunda 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Ülkemizin güney, iç ve batı kesimlerinde hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyredeceği beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.



BÖLGELERE GÖRE HAVA:

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak esecek.
EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak esecek.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde Adana çevrelerinde hafif sis görülecek.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.
BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Samsun, Ordu, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri aralıklarla kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
DOĞU ANADOLU: Kuzeyi parçalı ve yer yer çok bulutlu, Ardahan, Kars, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Van ve Muş çevreleri aralıklarla kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA:

Ankara: Az bulutlu ve açık-32
İstanbul: Az bulutlu ve açık-30
İzmir: Az bulutlu ve açık-36
Adana: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde hafif sisli-34
Osmaniye: Az bulutlu açık-33
Mersin: Az bulutlu açık-32
Hatay: Açık-31
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık-38
Batman: Az bulutlu ve açık-39
Şanlıurfa: Az bulutlu ve açık-39
Gaziantep: Az bulutlu ve açık-37
Mardin: Az bulutlu ve açık-35
Hakkari: Parçalı bulutlu-32
Van: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Saray, Özalp, Muradiye, Gürpınar, Gevaş ve Çaldıran ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı-25
Bingöl: Parçalı bulutlu-33

Ayhan Kaya-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir