• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
BU FESTİVALLER İFSAT EDİYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Belediyeler başta olmak üzere devletin bazı kurumları tarafından düzenlenen veya teşvik edilen ve büyük bir israfla beraber ‘ifsad’a neden olan konserler ve festivaller, halk tarafından ‘hizmet’ için seçilen yöneticiler tarafından halka rağmen yapılmaya ve desteklenmeye devam ediliyor.

Bu duruma sert tepki gösteren vatandaşlar ve Sivil Toplum Kuruluşları, ahlaktan yoksun görüntüler veren gençliği ve toplumu ifsada sürükleyen bu festival ve konserlerin engellenmesi için çağrıda bulundu. Yöneticileri ve belediyeleri, bu etkinlikleri yapmaktan, desteklemekten vazgeçmeye ve halka hizmet etmeye davet eden STK temsilcileri ve vatandaşlar, Malatya’nın ardından şimdi de Peygamberler şehri Şanlıurfa'da yapılması planlanan ahlaksızlığa tepki göstererek bu durumun şehirlerinin ve bölge halkının inancı, kültürü ve kutsallarıyla hiçbir bağının olmadığını ve uyuşmadığını vurguladı. Büyük bir tahribata sebep olan ve gençliği yozlaştıran ifsad edici festival ve konserlerin derhal iptal edilmesi gerektiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı İbrahim Halil Göven ve Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Seyfettin Gündüz, kentte belediyenin ve Fanta'nın düzenleyeceği festivallere bir an önce son verilmesi çağrısında bulundu.

"MÜSLÜMAN GENÇLERİN AHLAKINI YOZLAŞTIRIYOR"

Düzenlenen konserlerin dindar gençliği dinden uzaklaştırma projesi olduğuna vurgu yapan Göven, "Bu tür konserler memleketimize yakışmıyor. Özellikle Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya hiç yakışmıyor. Türkiye'nin hiçbir yerine yakışmaz. Türkiye'nin geçmişine bakıldığında İslam memleketi ve Müslümanların memleketidir. Düzenlenen festivaller Müslüman gençlerin ahlakını yozlaştırıyor. Batı Emperyalist kültürünü gençlerimize empoze etmeye çalışıyorlar. Bu kabul edilemez bir durumdur. Buradan şehrimizin yöneticilerine sesleniyorum. Valimize, Büyükşehir Belediyesine ve bu konuda destek verip önayak olanlara sesleniyoruz. Bu tür konserlere önayak olmayın. Hükümetin sürekli dile getirdiği 'dindar gençlik söylemi' var. Bu dindar gençliği dinden uzaklaştırma projesidir." diye konuştu.

"PEYGAMBERLER ŞEHRİNE YAKIŞMIYOR"

İslam Kültür ve Medeniyet Başkenti seçilen bir şehirde bu tür festivallerin yapılmasının kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Göven, "Peygamber Sevdalıları olarak böyle bir etkinliğin Şanlıurfa'da yapılmasını istemiyoruz. Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya hiçbir şekilde yakışmıyor. Bu durum inanç meselesini aşıyor. Gençleri düşünemez hale getiriyor. Gençlerimize sadece zevk ve sefaya düşkün hale getiriyor. Sadece zevk ve sefasına düşkün bir gençliğin yetişmesine sebep oluyor." dedi. Bu tür etkinliklere öncülük yapanlara seslenen Göven, "Bu tür festivallerde istenmeyen görüntüler oluşuyor. Bundan ötürü şehrimizde bu tarz şeylerin olmasını istemiyoruz ve kabul etmiyoruz." şeklinde konuştu.

"MÜSTEHCEN DİYEBİLECEĞİMİZ GÖRÜNTÜLERLE KARŞILAŞILIYOR"

Gençleri ifsad eden etkinliklerden vazgeçilmesi gerektiğine değinen Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Seyfettin Gündüz, "Birçok Peygamberin yaşadığı bir memleketteyiz. Misafirperverliğiyle, dindarlığıyla insani vasıflarıyla nam salmış bir memleketteyiz. Beklentimiz Urfa'nın dokusuna uygun bir etkinlik düzenlenmesidir. Bu tür festivallerde müstehcen diyebileceğimiz görüntülerle karşılaşılıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bir an önce gençlerimiz ifsad eden, köklerinden ve dinlerden uzaklaştıran etkinliklerden vazgeçilsin. " ifadelerini kullandı.

"NEDEN BATIYA ANGAJE ETKİNLİKLER DÜZENLİYORSUNUZ?"

Toplumu ifsad edici etkinliklere imza atıldığını ifade eden Gündüz, "Sizler, gençliğimizin altına dinamitler koyan tehlikeli yaratıklarsınız. Neden siz Batıya angaje bir şekilde etkinlikler düzenliyorsunuz? Kendisini dindar olarak tanıtan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyorum. Siz halka hizmet etmek için buraya geldiniz. Dindar bir profil ile buraya geldiniz. Toplumu ifsad edici etkinliklere imza atıyorsunuz.  Lütfen bir an önce bu etkinliklerden ve tahribattan vazgeçin." diye konuştu.

MALATYA’DA TÜM TEPKİLERE RAĞMEN ‘AHLAKSIZLIK’ İPTAL EDİLMEDİ

Malatya'da geçtiğimiz günlerde düzenlenenen 15’inci "fanta fest" ifsad etkinliği, halkın gösterdiği tepkilere rağmen gerçekleştirilmişti. ​Ahlaksızlık festivaline tepki gösteren STK Temsilcileri, muhafazakarlığıyla ve 28 Şubat sürecinde başörtüsü mücadelesiyle simge haline gelmiş Malatya'da bu tür etkinliklerin yapılmasının kabul edilemez olduğunu dile getirmiş, halkın inancı, kültürü ve kutsallarıyla hiçbir bağı olmayan, batı güdümlü konser ve etkinliklerin şehirde yapılmaması gerektiği belirtilmişti." (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir