• DOLAR 34.553
  • EURO 36.196
  • ALTIN 2964.119
  • ...
Sıcak çay ve kahve içmek...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Araştırma makalesinin yazarı Dr Stephen Burgess, Telegraph gazetesine verdiği demeçte "İncelediğimiz genetik verilerde yalnızca kahve içmenin değil, zamanda daha fazla çay içmenin de eğilimi artırdığını gördük" dedi.

Clinical Nutrition dergisinde yayınlanan bulgular, kahve tüketiminin yemek borusu dışında herhangi bir kanser riskini artırmadığını gösteriyor. Kahve ve çay içme eğilimi en yüksek olan kişilerde yemek borusu kanseri riskinin içmeyenlere göre 2.8 kat daha fazla olduğu tespit edildi. Ancak araştırmayı yapan uzmanlar, katılımcılara aynı zamanda kahvelerini 'ılık', 'sıcak', ya da 'çok sıcak' içtikleri soruldu.

İçeceklerini ılık tercih edenler, ılık içmeyenlere göre 2,7 kat daha fazla risk altında bulunurken, 'sıcak' içenlerin riskinin 5.5 kata, 'çok sıcak' içenlerin ise 4.1 kata yükseldiği belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir