• DOLAR 32.437
  • EURO 34.629
  • ALTIN 2379.265
  • ...
Son dakika... Şarkıcı müsveddesi Gülşen, tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başsavcılık, sözde şarkıcı Gülşen'in konser verdiği sırada sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı TCK'nin 216. maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatılmasına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca TCK'nin 216. maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamasuçundan resen soruşturma başlatılması ve kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde edilmesi talimatı üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Talimatın ardından Gülşen, Beşiktaş'taki evinde gözaltına alındı. Gülşen, ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İmam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alınan Gülşen'in işlemleri tamamlandı.

Savcılıkta ifade veren Gülşen çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Milli Eğitim Bakanlığı, şarkıcı Gülşen'in imam hatip liselilerle ilgili söylemlerinden dolayı hukuki süreç başlattı.

Yapılan açıklama şu şekilde;

Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. 

Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez.

Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır.

Verdiği konserde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen tutuklandı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir