• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Esenyurt'ta sel mağdurları yetkililere seslendi: Bu sorun artık çözülsün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Esenyurt'ta bulunan Haramidere, kuvvetli yağış sonrası yine taştı. Taşan sular sebebiyle Pınar Mahallesi ve Yeşilkent Mahallesi'ndeki bodrum katlar su altında kaldı.

Yağış sonrasında bölgede su tahliyesi için çalışmalara başlayan ekiplerin çalışmaları devam ederken İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da bölgede hem incelemelerde bulundu hem de ekiplerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ciddi maddi hasarın oluştuğu evlerde oturan mahalle sakinleri, İLKHA muhabirine konuşarak yıllardır devam eden sorunun artık çözüme kavuşturulması için yeniden yetkililere seslendi.

"Yıllardan beridir sorun devam ediyor ama ölümler yaşandığı için 2-3 yıldır gündeme geliyor"

28 yıldır Esenyurt Yeşilken Mahallesi'nde oturduğunu söyleyen Alpay Kınok, "1980'lerden beri, bizden önceki süreçlerde de çok su baskınları olmuş. Önceki zamanlarda kimse bu durumu dile getirmemiş. Burada en az 12-13 kişi ölmüştü. Burası 2-3 senedir selde ölümler olduğu için gündeme geliyor. Geçmişi kimse konuşmuyor. Yıllardan beridir buranın su sorunu var. AK Parti döneminde bir kısmı yapıldı ama keşke daha önceden burada insanlar sıkıntı yaşamamaları için iyi bir şekilde yapmış olsalardı. Belki bu günlere gelmez, sıkıntı çekmezdik. Her sene bu sıkıntıyı çekiyoruz." dedi.

"300-400 bin lira zararı olanlara 5-6 bin lira para vererek insanları kandırmasınlar"

Kınok, "Önceki zamanlarda sadece bizim eve 7 kez su girmişti. Bu sorunların çözülmesi için kim yetkiyse rica ediyorum artık çözsünler. İnsanlar artık evlerinde oturamıyor. Gidip başka yerlerde kirada kalıyorlar. Daireye 700-800 bin lira para vermişler ama evinde oturamıyor. 300-400 bin lira zararı olanlara 5-6 bin lira para vererek insanları kandırmasınlar." diye konuştu.

"Sorunun kaynağında çalışma yapılmalı"

Sel sonrasında sokaklarına kadar gelen yetkililere her defasında sorunlarını ilettiğini ancak bir çözüm bulunmadığını belirten Adem Aydın, "Buraya kadar gelen yetkililerle her seferinde görüşüyoruz. Gelip boy gösteriyorlar. Senede 2 defa sel oluyor. Bir ay önce yine oldu. En son belediye başkanına 'neden geliyorsunuz? Hep geliyorsunuz, halledeceğiz deyip gidiyorsunuz' dedim. Olmuyor. Bir sorun var ama sorunun kaynağı çözülmeden kenarlarda bir yerlerde çalışma yapıyorlar. Sorunun kaynağında çalışma yapılmalı. Geçen ay oldu, bu ay oldu. Bundan sonra yağmurlar başlayacak ve yine olacak." şeklinde konuştu.

"25 yıldır bu rezilliği çekiyoruz"

Belediyelerin bahçe katlarının daire olarak yapılmasına izin vermemesi gerektiğini vurgulayan Fatma Kınok da şöyle konuştu:

Belediye buraları kapatsın, bahçe katlara izin vermesin. Herkes güzel yerlerde oturuyor, biz de her sene bu pisliği çekiyoruz. Sel suları mutfağın borularını söküp götürdü. Her zaman bunun için para harcıyoruz. Allah rızası için artık bir çözüm bulsunlar. Buradan devlete, tüm milletvekillerine, cumhurbaşkanına sesleniyoruz! Bahçe katlarının yapılmasına izin vermesinler. 25 yıldır buradayım hep dere yapılıyor deniliyor ama yapılmıyor. Hep bu rezilliği çekiyoruz. Geçen ay bahçe katı olan daireme su bastı. Şimdi komşularımda kalıyorum. Ne yapmamız, nereye gitmemiz lazım. Kime seslenip kimden yardım isteyelim?

Esenyurt Yeşilkent Mahallesi dere yolunda her sene olduğu gibi yine mağduriyetlerinin devam ettiğini ancak bir çözüm bulunamadığını belirten Emrullah Karakuş, bir an önce sorunun çözülmesi için yetkililere seslendi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir