• DOLAR 32.385
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2412.64
  • ...
Uyarıcı levha ve kasislerin olmadığı kavşak kazalara davetiye çıkarıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

37 kişinin yaşamını yitirmesiyle başta Gaziantep ve Mardin'de olmak üzere son günlerde Türkiye'de meydana gelen trafik kazalarında sürücü hataları öne çıkarken şehir içinde gereken tedbirler alınmadığı için meydana gelen kazaları ön plana çıkıyor.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı trafiğin yoğun olduğu semtlerden biri olan Seyrantepe Semti’nde bulunan Umut Mahallesi’ndeki kavşakta uyarı levhası, ışık ve kasislerin olmaması kazalara davetiye çıkarıyor.

Uyarı levhası, ışık ve kasislerin olmadığı ve kazaların sık sık meydana geldiği kavşakta, en son dün özel halk otobüsü ve işçi servisinin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralanmıştı.

 

Mahallede 65010 ve 65040 No'lu caddelerin kesiştiği kavşakta uyarı levhası, ışık ve kasisler olmadığından dolayı sürekli kazaların meydana geldiğini belirten mahalleli, meydana gelen kazalardan dolayı küçük çaplı kazalar ve sözlü tartışmaların yaşandığını söyledi.   

"Kavşağa acilen bir kasis veya ışık ne gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz"

Muhammed İlkhoş

Kavşakta bir an önce gerekli tedbirlerin alınmasını talep eden mahalleli Muhammed İlkhoş, "Kavşakta levha, ışık veya kasis gibi tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Burada herhangi bir tedbir yok. Ehliyetsiz, dikkatsiz veya acemi sürücüler kavşaktan geçtiği zaman kazalar kaçınılmaz oluyor. Kavşakta bir kasis te yok. Haliyle araçlar yavaşlamadığı için kazalar oluyor. Son iki hafta içerisinde iki tane kaza meydana geldi. Yaklaşık bir ay önce de kasis olmadığı için yavaşlamadı kavşaktaki araçları da görmediği için inşaata daldı." dedi.

"Meydana gelen kazaların önlenmesi gerekiyor ki vatandaşlar tedirgin olmasınlar"

Meydana gelen kazalardan dolayı tedirgin olduğunu belirten İlkhoş şunları söyledi:

Bu alınacak tedbirlerin yanında da elbette sürücülerin de daha dikkatli olmasını istiyoruz. Vatandaşlarımız da elbette kurallara uymuyor ama kavşağın bütün giriş ve çıkışlarında arabaları yavaşlatacak bir kasis veya engel yok. Kavşak 6 yıldır faaliyette ve sayısını bilmediğimiz kadar kaza oldu. Bu kazalar elbette bizi korkutuyor. Meydana gelen kazaların önlenmesi gerekiyor ki vatandaşlar tedirgin olmasınlar. Bundan dolayı bu kavşağa acilen bir kasis veya ışık ne gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz. Kimsenin canı yanmadan gelin gerekli tedbirleri alın

"Kavşağa yaklaşan aracın yavaşlaması için kasis gibi bir engel yoktur"

Turgay Polat 

Kavşağın son 6 ayda çok yoğun olduğunu belirten Turgay Polat ise, kavşağa kasislerin yapılması halinde kazaların azalacağını söyledi.

Polat, "Bu kavşak 6 yıldır yapılmış. Son 6 ayda çok yoğun olmaya başladı. Benim şahit olduğum birçok kaza meydana geldi. Meydana gelen kazalarda maddi hasar var ama bu kazalarda vatandaşlar ölebilirlerdi. Bu kavşakta 4 yol var. Büyük olmasından dolayı kalabalık oluşuyor. Tabi araçlar da hızlı geçiyor. Ama burada kavşağa yaklaştığı zaman aracın yavaşlaması için kasis gibi bir engel yoktur. Araçlar insanları düşünmese bile kendi arabasını düşündüğü için tümseklerde yavaşlayacaktır. Bunun için bu kavşakta gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor." dedi.

"Gerekli tedbirler alındığında burada meydana gelecek kazalar önlenecektir"

Metin İlkhoş

Son bir ayda kavşakta 20’nin üzerinde kazanın meydana geldiğini belirten Metin İlkhoş ise, "Bu kavşakta bir ay içerisinde 20’nin üzerinde kaza meydana geldi. Bu kazalarda bir can kaybı meydana gelmedi ama kaza yapan araçlar vatandaşlara da çarpabilirdi. Yetkililerin bu kavşakta gerekli tedbirleri alması gerekiyor. Trafik ışığı veya kasis yapılması gerekiyor. Bu gerekli tedbirler alındığında burada meydana gelecek kazalar önlenecektir. Elbette bu tedbirlerin yanında sürücülerinde yavaş ve dikkatli bir şekilde araçları sürmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kavşağın 6 yıldır kullanıldığını ve yaklaşık yüzün üzerinden kazanın meydana geldiğini belirten İlkhoş, yetkililerin bu kavşakta bir an önce gerekli tedbirleri alması gerektiği söyledi.

"Gerekli tedbirlerin alınması için burada bir kişinin ölmesine gerek yok"

Serhat Melek 

Kavşakta araçların yavaşlaması için herhangi bir engelin olmadığını belirten Serhat Melek ise, "Işık, kasis veya levhalar koyulması gerekiyor ki sürücüler yavaşlasın ve kaza meydana gelmesin. Gerekli tedbirlerin alınması için burada bir kişinin ölmesine gerek yoktur. Basından okusunlar ve araştırsınlar haftada kaç tane kaza meydana geliyor. Yetkililerin buraya bir an önce gerekli tedbirleri almasını istiyoruz." dedi.

Kavşakta karşıya geçen çocukların korktuğunu belirten Melek, "Karşıdan karşıya geçerken çocuklarımız korkuyorlar. Sürücülerin de dikkatsizliği var elbette. Hızlı sürüşler ve kurallara uyulmaması her an kazaya sebebiyet verebiliyor ama kavşakta da kasisler olmalı ki araçlarda hız yapmasın! Son 6 ay içerisinde 20’ye yakın kaza meydana geldi. Gerekli tedbirler alınsın lütfen!" şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir