• DOLAR 32.204
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2520.421
  • ...
Neredeyse savaş çıkaracaklardı! Görevden alındılar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hindistan Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Pakistan topraklarına hatayla seyir füzesi fırlatılması üzerine aylarca süren soruşturma sonucunda üç subayı görevden aldı.

Karadan karaya süpersonik özellikli Brahmos tipi füze, mart ayı başlarında, Hindistan'ın kuzeyindeki gizli bir askeri üsten patlayıcı yükü olmadan fırlatılmıştı. Sınırdan yaklaşık 125 km uzaklıktaki Pakistan topraklarına düşen füze, herhangi bir yaralanma veya hasara yol açmamıştı.

Hindistan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, olayla ilgili yürütülen soruşturmada, üç subayın, füzenin hatalı fırlatılmasına yol açan standart operasyon prosedürlerini ihlal etmekten suçlu olduğu sonucuna varıldığı belirtildi. Açıklamada, “Soruşturma sonucu üç subay olaydan birinci derecede sorumlu tutuldu. Merkezi hükümet, subayların görevlerine derhal son verdi” denildi.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre İslamabad, 9 Mart'ta Hindistan tarafından atılan süpersonik uçan bir cismin 40 bin fit yükseklikte hava sahasını ihlal ederek ıssız bir alana düştüğünü açıklamıştı.

Yeni Delhi, İslamabad tarafından yöneltilen ve sivil uçakların güvenliklerinin tehlikeye atıldığına dair suçlamayı kabul etmişti. Pakistan, ayrıca diplomatik protestoda bulunmuştu.

Hindistan olayı ‘son derece talihsiz’ olarak nitelendirerek en üst düzeyde soruşturma açma sözü vermişti.

Pakistan, Hindistan'ın füze ve nükleer protokollerinin güvenliği ile ilgili endişeleri olduğunu belirterek topraklarına düşen füze ile ilgili ortak bir soruşturma açılmasını talep etmişti.

Bununla beraber, yaşanan olay, nükleer silahlara sahip olan ve aralarındaki güvensizlik ve düşmanlık nedeniyle ilişkileri iyi olmayan iki ülke arasında Pakistan’ın olumlu tavrı sebebiyle herhangi bir kriz oluşturmadı.

Nükleer güce sahip iki ülke, 1947'de bağımsızlıklarını kazanmalarından bu yana üç kere savaştı.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir