• DOLAR 32.899
  • EURO 35.35
  • ALTIN 2460.583
  • ...
“KUDÜS YAVAŞ ÖLÜME DİRENİYOR”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BUKEYRAT: KUDÜS HALKI DİRENİYOR

Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Nacih Bukeyrat, yaptığı basın açıklamasında Kudüs ahalisinin, muhtelif unsurlara dayalı olarak Kudüs'te sebatını koruyabildiğini, bunların başında da birlik, güçlü inanç ve Mescidi Aksa'nın kutsallığının yer aldığını belirtti. En önemli unsurlardan birinin de onsuz zaferin elde edilemeyeceği fedakarlık olduğunu dile getirdi.

Bukeyrat, Kudüs Kılıcı Harekatı'nın ve Gazze, Batı Şeria ve 1948 Bölgesi Filistinlilerinin Kudüs için gösterdiği fedakarlığın Kudüs toplumunun kararlılığını artıran en önemli unsurlar arasında yer aldığını dile getirdi.

MESCİD-İ AKSA HATİBİ ŞEYH İKRİME SABRİ’DEN MÜSLÜMANLARA ÇAĞRI

21 Ağustos 1969 tarihinde Mescidi Aksa'da çıkarılan ve burada büyük bir tahribata neden olan yangının yarın 53. yıl dönümü idrak edileceği için açıklamada bulunan İkrime Sabri, yangının işgalcilerin baskınlarıyla, Kudüslülerin gayri menkullerinin zorla ellerinden alınmasıyla, arazilerinin gasp edilmesiyle, yahudileştirme çalışmalarıyla, insanlarının esir edilmesiyle veya sürgün edilmesiyle, ağır vergiler uygulanmasıyla, ırkçı tasfiye politikalarıyla devam ettiğini dile getirdi. 

Sabri, Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya sahip çıkmanın, onu korumanın, ona destek vermenin tüm Müslümanların görevi olduğunu hatırlattı. 

Mescidi Aksa'nın hatibi; "Aksa'nın özgürleştirilmesi, gasp edilen hakların geri alınması, Allah yolunda çalışma ve cihad ile mümkün olabilecektir. Bu, inanç ve imandır. İkramı bol yüce yaratıcının hükmünün gereğinin yapılmasıdır." dedi. 

Sabri, işgal rejiminin Mescidi Aksa'yı tehdit eden uygulamalarının ve saldırganlıklarının sürekli arttığına dikkat çekti.

EL-KİSVANİ: "MESCİD-İ AKSA İÇİN HAREKETE GEÇİN"

Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü el-Kisvani, her şey için çok geç olmadan Mescid-i Aksa'ya yapılan acımasız saldırıları durdurmak için harekete geçilmesi çağrısından bulundu.

Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani, Aksa'nın kundaklanarak yakılmasının üzerinden 53 yıl geçtiğini ancak yangının bu kez siyonistlerin gerçekleştirdiği ihlallerle başka şekilde devam ettiğini söyledi.

Mescid-i Aksa, bundan 53 yıl önce 21 Ağustos 1969'da Avustralya asıllı fanatik Michael Dennis Rohan tarafından kundaklanarak yakıldı.

Mescidin güney kesimindeki "Kıble Mescidi" olarak bilinen doğu bölgesinde meydana gelen yangında, aralarında "Selahaddin el-Eyyübi'nin Minberi" olarak bilinen tarihi eser de olmak üzere tüm eserler yanıp kül oldu.

Aradan geçen 53 yılın ardından Harem-i Şerif'in içinde bulunduğu durum hakkında değerlendirmelerde bulunan Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Kisvani, "Aksa'da günlük olarak gerçekleştirilen ihlallerle bugün yangın başka şekilde devam ediyor." dedi.

Aksa'nın altındaki kazı çalışmaları ve yerleşimcilerin baskınları

Yüzlerce fanatik Yahudi yerleşimcinin siyonist güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınlara dikkati çeken Kisvani, işgalcilerin Mescid-i Aksa'nın altında ve çevresinde yürüttüğü kazıların da yangının bir başka boyutu olduğunu söyledi.

Kazıların, Mescid-i Aksa'nın batı ve güney duvarlarının çatlamasına neden olduğunu aktaran Kisvani, uluslararası yasalara ve kararlara aykırı olması nedeniyle Birleşmiş Milletlerin (BM) bu kazıları durdurması gerektiğini kaydetti.

Siyonistlerin bu kazılarının tarihe ve tarihi eserlere zarar verdiğini ifade eden Kisvani, bütün bu ihlallerinin dünyanın gözü önünde gerçekleştiğini vurgulayarak hepsinin sorumluğunun siyonistlere ait olduğunu belirtti.

Kisvani, yapılanın ayrıca işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya karşı açmak istediği bir din savaşı olduğunu dile getirdi.

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir