• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bağış`tan AP`ye Tepki: Muz Cumhuriyeti Değiliz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’nin iç meseleleriyle ilgili bu kadar rahat ve cesur konuşmanın bedeli olduğunu bazı parlamenterlerin anlaması gerektiğini ifade ederek, şöyle dedi:

"Türkiye muz cumhuriyeti değildir. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir, neyi nasıl yöneteceğini de kendi devlet geleneği içerisinde gayet iyi bilir. Bu geçici durum karşısında gaza gelip bugün sadece Hükümetimizi değil Türkiye Cumhuriyeti`ni de hedef almanın maliyetlerini umarım hesaplamışlardır. Türkiye Cumhuriyeti Devletini şiddet uygulamakla suçlamak kimsenin haddi değildir. Hele hele bu konuda sicili bozuk olan sözüm ona ülkelerin ve bazı Avrupalı siyasetçilerin böyle bir iddiada bulunmaları kabul edilemez. Türkiye’de devlet şiddeti yoktur. Çevre hassasiyetiyle eylem yapanların arkasına sığınarak hukuku, asayişi ayaklar altına alanlara müsaade edilmemesi vardır."

"Karar bizim için yok hükmündedir"

Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada da "Avrupa Parlamentosu`nun ülkemizdeki duruma ilişkin olarak bugün kabul ettiği karar, demokrasinin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması ortak hedefimize zarar veren, gerçeklerden kopuk bir nitelik taşımaktadır. Bu nedenle, bizim açımızdan yok hükmündedir" denildi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir