• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Evlerine bitişik yapılan binadan şikâyetçi olan aile yetkililerden çözüm bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman merkez Aydınlıkevler Mahallesi 1229. Sokak'ta 5 yıl önce inşaatına başlanan 7 katlı bir binanın, "komşuluk payı" bırakmadığı için bitişiğinde bulunan ev sakinlerinin şikayetine rağmen hala soruna bir çözüm bulunamadı.

Şimşek ailesi, inşaat sahiplerinin "komşuluk hukuku"na riayet etmedikleri iddiasıyla yetkililerden yaşadıkları soruna çözüm bulmaları çağrısında bulundu.

5 yıldır yaşadıkları sorunu iletmedikleri merci bırakmadıklarını söyleyen Yunus Şimşek, daha önce yapımı durdurulan fakat tekrar devam eden inşaat yüzünde defalarca sorun yaşadıklarını belirtti.

 

Evlerine bitişik yapılan 8 katlı bina yüzünden 5 yıldır yaşadıkları soruna halen bir çözüm bulunmadığını belirten Yunus Şimşek, "Bu sorunumuz yaklaşık 5 yıldır devam etmektedir. Bu süreç içerinde gerek CİMER gerekse Batman Belediyesine dilekçeler yazdık. Yalnızca biz şunu istiyoruz, hukuken 6-7 katlı bir bina yapıldığı zaman balkon ve pencerelerin açık olması için komşular arasında en az 5-6 metre mesafe bırakılması gerekiyor. Şu anda evimize bitişik yapılan inşaatın pencere ve balkonları açık ve imar hukukuna aykırı bir şekilde yapılıyor." şeklinde konuştu.

Yunus Şimşek

"Devlet ve kanaat önderlerinin aracılığıyla sorunumuzun çözüme kavuşmasını istiyoruz"

Şimşek, "Kimse mağdur olmasın diye binanın yıkılmasını istemiyoruz. İsteğimiz uzlaşarak, diyalog yoluyla sorunun çözülmesidir. Pencere ve balkonların kapatılmasını istiyoruz. Daha önceki süreçlerde resmi yerlere gerekli dilekçeleri verdiğimiz için inşaatta bulunan bazı kişilerle sorunlar yaşadık. Aramıza komşuların girmesiyle olay daha fazla büyümeden önlendi. Yaşadığımız sorunun devlet ve kanaat önderlerinin aracılığıyla çözüme kavuşmasını istiyoruz." dedi.

"Arsamızdan fedakârlık yapmamıza rağmen yine de mağdur ediliyoruz"

Abdulhakim Şimşek

Komşuluk payının bırakılmaması yüzünden mağdur edildiklerini ifade eden ağabey Abdulhakim Şimşek, "Evimize bitişik 8 katlı bir bina yapıldı ve komşuluk mesafesi bırakılmadı. Defalarca belediyeye söylememize rağmen herhangi bir sonuç elde edemedik. Burada her gün başımıza taş, kum ve her türlü tozlar geliyor. Tek amacımız bizim tarafta olan pencere ve balkonların kapatılmasıdır. Başka kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. 5 yıllık süreçte arsamızdan fedakârlık yapmamıza rağmen mağdur edilmeye devam ediliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Belediyeye haber vermemize rağmen müdahalede bulunmuyorlar"

Mehmet Şirin Şimşek

İnşaat yüzünden bahçeye ve evin damına "her an taş düşecek" diye çıkamadıklarını belirten baba Mehmet Şirin Şimşek, "İnşaat ilk başladığı günden beri arazimizin sınırları içine taşmış durumda. İnşaat yüzünden ne bahçemizde ne de damımıza her an taş düşecek diye çıkamıyoruz. Dam ve bahçemizi her gün inşaattan düşen taş ve çöplerden temizliyoruz. İnşaatın daire pencere ve balkonlarını evimize yapışık yapmışlar. Belediyeye haber vermemize rağmen müdahalede bulunmuyorlar. Aramızda komşuluk mesafesi hiç bırakmamışlar. Bize haksızlık ve zülüm yapıyorlar. İnşaat sahiplerine durumu söylediğimizde ise bize saldırıyorlar. Yetkililerden isteğimiz bizim tarafa düşen pencere balkonlarının kapatılmasıdır, başka da bir şey istemiyoruz." dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir