• DOLAR 32.578
  • EURO 35.357
  • ALTIN 2466.434
  • ...
PKK/YPG kontrolündeki Hol kampında şiddet artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'deki Birleşmiş Milletler (BM) Koordinatörü İmran Rıza, bölgede yaptığı 4 günlük incelemelerin ardından konuya dair yazılı açıklama yaptı.

Rıza, kampta şiddet eylemlerinin arttığını vurgulayarak 3'ü bu hafta olmak üzere sadece bu yıl 26 kişinin öldürüldüğünü, öldürülenlerden 20'sinin ise kadın olduğunu ifade etti.

Çocuk hakları örgütü Save The Children da çoğunluğunu DAİŞ mensuplarının ailelerinin oluşturduğu Hol kampında onlarca çocuğun hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Save The Children tarafından hazırlanan raporda, 60 farklı ülkeden toplam 40 bin çocuğun Hol kampında çok zor koşullarda yaşadığı bildirilmişti.

PKK/YPG kontrolünde olduğu belirtilen kampta, çeşitli nedenlerle haftada en az 2 çocuğun öldüğü belirtilen raporda, "Dünyanın en zengin ülkelerinin çoğu, burada mahsur kalan çocukları evlerine götürmeyi başaramadı." ifadeleri kullanılmıştı.

Kampta, özel bir bölümde ve yoğun güvenlik önlemleri altında yaklaşık 10 bin yabancı DAİŞ mensubunun aileleri de dâhil olmak üzere yarısı Iraklı yaklaşık 62 bin kişi bulunuyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir