• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
Bingöl'de Diş Hekimliği Fakültesi açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Bingöl Üniversitesi bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi'nin kurulmasına onay verdi. Bingöl Üniversitesi, böylece sağlık alanına girmiş oldu.

 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Diş Hekimliği Fakültesiyle beraber fakülte sayılarının 7 olduğunu belirterek, "Akabinde sağlık birimleri fakültesi açmayı düşünüyoruz. Sağlık yüksek okulumuz ve 6 da programı var. Onu da sağlık birimleri fakültesine dönüştüreceğiz inşallah. Hem Diş hekimliği ve sağlık fakültesiyle beraber sağlık alanında da eğitim ve hizmet verecek fakültelerimiz olacaktır''dedi

 

"Türkiye'nin mozaiğini oluşturacak şekilde her taraftan öğrenciler olsun"
Türkiye genelinden Bingöl'e öğrenci getirmek istediklerini ifade eden Prof. Dr. Baydaş, "Malumunuz özelikle öğrencilerin buraya getirecek bazı fakülteler vardır. Bunlar Tıp Fakültesi, diş hekimliği, Eczacılık, Hukuk ve Eğitim Fakülteleri gibi. Biz istiyoruz ki, Bingöl Üniversitesindeki öğrenciler Türkiye'nin mozaiğini oluşturacak şekilde her taraftan olsun. Bazı fakültelerin batıdan öğrenci alması zor. Çünkü her ilde bir üniversite var. Bazı illerde birçok üniversite var. Dolayısıyla o hedefe ulaşmak zor. Az önce saydığımız fakültelerden bir veya bir kaçı olursa böyle bir mozaiği oluşturma şansımız var. Bu da önemli bir aşama" diye konuştu.

 

"Sağlık alanında da üniversitemiz mesafe kat etmiş olacak"
Diş Hekimliği Fakültesi'nin kurulmasının önemine değinen Rektör Baydaş,
Diş Fakültesi komşu illerimiz Diyarbakır, Erzurum'da var. Elazığ'da yeni kurulacak. Van, Muş ve Tunceli'de yok. Böylece kendi bölgemizde Muş'un bir kısmını, Tunceli'nin de bir kısmı ve Bingöl'ün tümünü hesapladığımızda Bingöl nüfusunun yarısının iki katını aşan bir potansiyele sahip olacağız. Bu hastalar, Diyarbakır, Erzurum ve Malatya'ya gideceklerine Bingöl'deki Diş Hekimliği Fakültesine gitmiş olacaklardır. Böylece üniversitemiz sağlık alanına da girmiş olacak" dedi.

 

"Bizim için önemli olan Diş fakültesinin kurulmasıydı"
Bingöl'de Diş Hekimliği Fakültesi'nin açılmasının başlı başına bir sorun olduğunu ama bu önemli aşamayı da atlattıklarını dile getiren Rektör Baydaş sözlerini şöyle sürdürdü: "İkinci önemli aşama ise buraya öğretim üyesi, öğretim elamanı almaktır. Öğretim üyesi aldığımızda öğrenci alabileceğiz. Diş Hekimleri piyasada rahatlıkla iş buldukları için bu yerdeki üniversiteleri tercihleri zor oluyor. Onun için çok kısa vadede öğrenci alacağımızı zan etmiyorum. Ama bizim için önemli olan Diş Fakültesinin kurulmasıydı."

 

"Diş Hekimliği Fakültesiyle ilgili olarak bir hastane projesi yapacağız"
Diş Hekimliği Fakültesiyle ilgili olarak bir hastane projesi yapacaklarını belirten Prof. Dr. Baydaş, "Kalkınma Bakanlığının onayını da aldıktan sonra temelini atacağız. Bizim hastanemizin bitmesine yakın dönemde de inşallah öğrenci alabilecek aşamaya geleceğiz. Diş hekimliği fiziki altyapısını tamamlamış olacağız ve hem de öğrenci almış olacağız. Böylece öğrenci geldiği zaman uygulama alanı olan diş hekimliği hastanesine kavuşmuş olacaktır" dedi.

 

"Diş Hekimliği Fakültesinin biran önce kurulması için ciddi gayret sarf edeceğiz"
Rektör Baydaş, "Diğer fakültelerdeki öğretim görevlerini bulmada gösterdiğimiz gayreti burada da göstereceğiz. Peşin konuşmak istemiyorum. Diş Fakültesinin dekan ve öğretim üyelerini bulduğumuz zaman rahatlıkla konuşabiliriz. Bunun için ciddi gayret sarf edeceğiz. Türkiye'nin neresinde olursa olsun gidip bulup buraya davet edeceğiz. İnşallah da gelirler. O zaman da hem hastanemiz bitmiş olur. Hem de öğrencisi gelmiş olur. Hem de tedavi hizmetleri başlamış olacak" şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir