• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Engelli Orhan Bürkük'ten çağrı var: Helal lokma yiyin helal konuşun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bingöl'de yaşayan Orhan Bürkük, hayata tutunma gayreti ve sevecenliğiyle Bingöl halkı tarafından örnek gösteriliyor. Elinden engelli olan Bürkük, evlenip yuvasını kurmuş ve kimseye el açmayıp kendi ekmeğini helalinden kazanma gayretiyle örnek davranış sergiliyor.

Engelli olduğu için başka bir iş yapamadığını söyleyen Bürkük, 10 yıldır gofret sattığını ve herkese alnının teriyle ekmek kazanma çağrısında bulundu.

Orhan Bürkük'ün Bingöl için çok değerli olduğunu söyleyen Servet Korkmaz; Bürkük'ün bu haliyle kendilerine örnek olduğunu, ekmeğini taştan çıkardığını, bu şekilde evlendiğini, hayata olan inancından ve yaşama sevincinden bir şey kaybetmediğini ve saygılı bir karakter olduğunu söyledi.

"Engelli olduğum için bir iş yapamıyorum, gofret satıyorum"

Orhan Bürkük

Orhan Bürkük, "10 yıldır bu işi yapıyorum, gofret satıyorum. Hepiniz gelin benden gofret alın. Çalışamadığım için bu işi yapıyorum. Engelli olduğum için bir şey yapamıyorum gofret satıyorum. Buradan herkese çağrımdır alnınızın teriyle ekmek kazanın. Emek sarf edin, alnınızın teriyle çalışıp helal lokma yiyin, helal lokma konuşun." şeklinde konuştu.

"Orhan bu haliyle bizlere büyük örneklik teşkil etmekte"

Servet Korkmaz

Orhan Bürkük'ün bu duruşunun insanlara örnek olduğunu ifade eden Servet Korkmaz ise, "Orhan abimiz gerçekten Bingöl'ümüzün değerli insanlarında birisi, değerli arkadaşlarımızdan bir arkadaşımız, ben 10-15 yıldır Orhan'ı tanımaktayım. Orhan bu haliyle bizlere büyük örnek teşkil etmekte, ekmeğini taştan çıkartmaktadır. Gerek sevecenliğiyle, gerek saygısıyla, gerek duruşuyla, gerek çalışma azmiyle ekmeğini yıllardır gofret satarak sağlayan bir insan. Bu sayede evliliğini yaptı. Allah kendisini mesut bahtiyar etsin. Buradan özellikle izleyen arkadaşlara söyleyeyim, Orhan'ı gördüğünüz yerde alışveriş yapmak zorunda değilsiniz. Bir selam vermeniz Orhan'ı mutlu etmeye yetiyor. Orhan gerçekten Bingöl'ün sevilen isimlerinden birisi. Birçok insana örnek teşkil olacak birisi. Buradan hepinizin huzurunda Orhan'ı tebrik ve takdir ediyorum. Bu vesileyle güzel kardeşime mutluluklar diliyorum.

"Orhan kardeşimiz evlilik yaptı ve hayata olan inancından ve yaşama sevincinden hiçbir şey kaybetmedi"

Korkmaz, "Orhan kardeşimiz engelli haliyle, eli ayağı düzgün olup da insanlara el açanlara örnek olacak kabiliyette bir insan. Bu haliyle evini yaptı, evini kurdu, hayata devam ediyor ve hayata olan inancından ve yaşama sevincinden hiçbir şey kaybetmedi. Bu manada Orhan'ı tebrik ediyoruz. Orhan' kardeşimizi Bingöl halkı olarak çok seviyoruz. Hepimizin değeridir. O bizim gülümüz, canımız ciğerimizdir. Her zaman Orhan'ın yanında durmaya devam edeceğiz." dedi.

Orhan Bürkük ise kendisine yönelik halkın teveccühüne karşın, "Ben de bu dünyadaki herkese teşekkür ediyorum. Büyüklerin ellerinden öpüyorum, küçüklerin de gözlerinden öpüyorum." şeklinde konuştu.  (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir